Μια ξεχωριστή βραδιά ήταν αυτή της προηγούμενης Πέμπτης για τις Ακαδημίες και τα τμήματα υποδομής της Αναγέννησης στο “Γιώργος Μπαζής”…
Διεξήχθη ένα φιλικό παιχνίδι πολύ διαφορετικό από τα υπόλοιπα με πολλούς συμβολισμούς και κυρίως πανανθρώπινα μηνύματα…

Η 21η Μαρτίου είναι η ημέρα κατά του ρατσισμού και των φιλετικών διακρίσεων και οι Ακαδημίες της Αναγέννησης φιλοξένησαν στο προπονητήριο “Γιώργος Μπαζής” ομάδα ρομά του οικισμου “Μαύρικα” για την διεξαγωγή ενός φιλικού αγώνα…
Η αναμνηστική φωτογραφία είναι ανεκτίμητης αξίας και δίνει απο μόνη της το μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις σε εποχές πάρα πολύ περίεργες και δύσκολες.
H πρωτοβουλία ήλθε από το παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας της Δ/νσης Κοινωνικής Προαστασίας και Παιδείας του Δήμου Καρδίτσας. Η ανακοίνωση από το παράρτημα τονίζει τα εξής:
θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Α.Σ. “Αναγέννηση Καρδίτσας 1904” για την άμεση ανταπόκριση στην υλοποίηση της δράσης καθώς και για την φιλοξενία στις εγκαταστάσεις του και την Ε.Π.Σ Καρδίτσας για τη διάθεση διαιτητών του αγώνα.
Τη δράση τίμησε με την παρουσία του, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου κος Παναγιώτης Μαντζιάρας.
Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Καρδίτσας χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020».

Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Δελτίο τύπου εξέδωσαν και οι υπεύθυνοι των Ακαδημιών της Αναγέννησης στο οποίο αναφέρονται τα εής:
“Η Ακαδημία μας σήμερα συμμετείχε στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά του Ρατσισμού και των Φυλετικών Διακρίσεων, και φιλοξένησε στις εγκατάστασεις μας στο Γ. Μπαζής ομάδα παιδιών Ρομά, σε φιλικό αγώνα που εκτός από την αθλητική του διάσταση ανέδειξε και το κοινωνικό μήνυμα της ισότητας και της αλληλεγγύης μεταξύ των παιδιών.
Ο αγώνας έγινε με την βοήθεια της ΕΠΣ Καρδίτσας που διέθεσε τους διαιτητές”.