H ΣΥΖΗΤΗΣΗ για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι στο φόρτε της. Τι δεν έχουμε διαβάσει και τι δεν έχουμε ακούσει πάλι! Θα διαρκέσει όπως συμβαίνει συνήθως κανα δυο τρείς ημέρες και μετά πάμε καρφί για το επόμενο ζήτημα! Με ταχυτητα… φωτός αντιμετωπίζονται τα πάντα! “Πατ κιουτ” και τα ξεπετάξαμε…!

ΔΕΝ μάθαμε καλά καλά να γράφουμε το όνομά του, αλλά έχουμε αναλύσει όλες τις πτυχές της πορείας του! Αντίθετα ο ίδιος έχει μάθει πολύ καλύτερα ελληνικά απο ένα σωρό…. πατριώτες που κάνουν τέσσερα ορθογραφικά και συντακτικά λάθη σε δύο αράδες και δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους για την ελληνικότητά τους!!!

ΞΑΦΝΙΚΑ είδαμε κι αυτούς που ψήφιζαν “οχι” στην απονομή ιθαγένειας σε παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα να μην μπορούν να κρύψουν τη… συγκίνησή τους και να στέλνουν συγχαρητήρια απο καρδιάς για την τεράστια διάκριση του αθλητή! Απο “παλιόμαυρος λαθροεισβολέας” ο Αντετοκούνμπο τώρα έγινε ο… Ερμής του Πραξιτέλη!!!

ΜΙΛΑΜΕ για μύθια! Που βεβαίως δεν μας προκαλούν καμία έκπληξη γιατί απλούστατα η κολοτούμπα έχει θεσμοθετηθεί σ’ αυτό τον τόπο! Υπάρχει όμως και μια άλλη διάσταση στο θέμα. Η εκμετάλλευση αυτού που ξεχωρίζει την ώρα της επιτυχίας του απο κεινους που το μόνο που έκαναν στα δύσκολα χρόνια ήταν ν’ απουσιάζουν!

Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ του νεαρού μπασκετμπολίστα, ανήκει στον ίδιο και στην κατατρεγμένη οικογένεια του. Και προφανώς σε λίγους που στάθηκαν δίπλα τους όταν ο ουρανός ήταν πολύ σκοτεινός…

ΑΝ δεν ξεχώριζε μόνος του με το ταλέντο, την αποφασιστικότητα και τη συμπαράσταση των αγαπημένων του ανθρώπων θα τον έτρωγε η μαρμάγκα! Ουδείς άλλος, λοιπόν, απ’ αυτούς που δεν σταμάτησαν να μιλάνε τελευταία με αφορμή την απίστευτη παγκόσμια διάκρισή του και να φουσκώνουν απο περηφάνια έκανε κάτι…. Κάτι σαν την περίπτωση του Στέφανου Τσιτσιπά..

ΜΙΛΑΩ και για τους δήθεν. Αυτούς που στο κουβεντολόϊ υπερασπίζονται μια διαφορετική προσέγγιση στο θέμα των μεταναστών, παριστάνοντας τους κοινωνικά ευαίσθητους, όμως στην πράξη τους έχουν γραμμένους, όπως τους Ελληνες πολίτες, εκεί ακριβώς που δεν πιάνει μελάνι!

ΚΑΤΙ σαν τον θρυλικό Τζέσε Οουενς (ΦΩΤΟ) που τον χρησιμοποίησαν ως τεράστιο υπεραθλητή οι Αμερικάνοι στους Ολυμπιακούς του Βερολίνου απέναντι στους ρατσιστές Ναζί αλλα… ξέχασε ο δημοκράτης πρόεδρος τους να του στείλει συγχαρητήριο τηλεγράφημα και στις αίθουσες εκδηλώσεων που γινόταν προς τιμήν του έμπαινε απο την είσοδο του υπηρετικού προσωπικού για να μην μολύνει τους λευκούς!!!

ΤΟ γνωστό… κουκλοθέατρο, λοιπόν, το ξαναζούμε για άλλη μια φορά με διαφορετικό σενάριο…. Μια φωτογραφία τώρα με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ιδιαίτερα για τον πολιτικό κόσμο αξίζει… χρυσάφι! Μπαίνει αυθαίρετα και σε προεκλογικές αφίσες υποψηφίων βουλευτών σε μια εκμετάλλευση που πραγματικά αγγίζει τα όρια της αθλιότητας…

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Να τον αφήσετε ήσυχο τον άνθρωπο υπάρχει περίπτωση;

ΤΟ ΡΗΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

«Ποτέ να μην μπερδεύεις το μέγεθος της αμοιβής σου με το μέγεθος του ταλέντου σου»

ΜΑΡΛΟΝ ΜΠΡΑΝΤΟ – ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Να είστε σίγουροι, λοιπόν, ότι ο ρατσισμός που άλλοτε υποβόσκει κι άλλοτε γιγαντώνεται σε πολλές των περιπτώσεων, δεν έχει να κάνει ούτε με το χρώμα ούτε με την εθνικότητα, ούτε με τη θρησκεία. Εχει να κάνει με τα…. λεφτά και τη δόξα και τι μπορούμε να εκμεταλλευτούμε από σένα…!!!

Γιάννης και Giannis
Αν είσαι Γιάννης που πουλάει σι ντι στα Σεπόλια για να να φας κανα κομμάτι ψωμί, δεν είσαι τίποτα άλλο παρα ένα… μαύρο κλεφτρόνι που μπήκε λαθραία στη χώρα μας! Αν κατάφερες κι έγινες Giannis που κάνει καριέρα στον χλιδάτο κόσμο του NBA, τότε είσαι ένας… υπέροχος Ελληνας που διαφημίζεις τη χώρα και που θα θέλαμε πολύ να κάνουμε παρέα μαζί σου γιατί σ’ αγαπάμε!

Διαχωριστικές
Πόσοι άραγε πάσης φύσεως “Αντετοκούνμπο” χάνονται μέσα στα χαλάσματα απο τις βόμβες, στο άγριο κυνηγητό οικογενειών, στους πνιγμούς παιδιών και στις διαχωριστικές που έχουν μπει ανάμεσα στους ανθρώπους από τ’ αρπαχτικά;

ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΑΤΣΑΡΑΣ