Kάθε χρόνο ανήμερα του Αγίου Γεωργίου, ανελλιπώς από το 1927, το Μαυρομμάτι τιμά τον ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης Γεώργιο Καραϊσκάκη. Οι εκδηλώσεις «Καραϊσκάκεια» είναι οι μακροβιότερες στη Θεσσαλία και μόνο φέτος δεν κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθούν εξαιτίας των μέτρων περιορισμού της διασποράς του νέου κορωνοϊού.

Με επίκεντρο την πλατεία του χωριού, υπό το άγρυπνο βλέμμα του έφιππου Γεωργίου Καραϊσκάκη, η τοπική κοινότητα Μαυρομματίου, ο Δήμος Μουζακίου και ο πολιτιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου τιμούν τον Γιο της Καλογριάς που γεννήθηκε στη σπηλιά που βρίσκεται πάνω από το χωριό. Κάθε χρόνο οι εκδηλώσεις είναι λαμπρές ενώ σε αυτές εχουν παραστεί κατά καιρούς και Πρόεδροι της Δημοκρατίας όπως ο αείμηστος Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος και ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Στις εκδηλώσεις αυτές πολύ συχνά παρίστανται απόγονοι του Καραϊσκάκη ενώ πέρυσι έγινε και η μετακομιδή των οστών των απογόνων του. Συγκεκριμένα μεταφέρθηκαν στο Μαυρομμάτι τα οστά του γιού του Καραϊσκάκη, Σπυρίδωνα και της συζύγου του Μαρίας Κομνηνού–Βαρβάκη, των εγγονών του ήρωα Γεωργίου και της Ελισάβετ Σπ. Καραϊσκάκη, καθώς και των δισέγγονων Σπυρίδωνα, Ιωάννη και Ιουλίας.

Τα οστά τοποθετήθηκαν σε μνημείο που κατασκευάστηκε με δαπάνη του Δήμου Μουζακίου στο προαύλιο της κεντρικής εκκλησίας του Αγίου Νικολάου. Ας ελπίσουμε ότι οι λαμπρές εκδηλώσεις της γενέτειρας του Γεωργίου Καραϊσκάκη του χρόνου θα πραγματοποιηθούν με την ίδια επισημότητα.