Στο γραφείο του 46ου προέδρου, φιγουράρουν πλέον ο Σέζαρ Τσάβες, ο Μάρτιν Λούθερ Κιγνκ, ο Ρόμπερτ Κένεντι, η Ρόζα Παρκς και η Έλινορ Ρούζβελτ. Μια αντίστοιχη κίνηση του Μπάρακ Ομπάμα, είχε προκαλέσει τότε μεγάλη αναστάτωση.

Η προτομή που βρίσκεται για αρκετά χρόνια στην κατοχή της αμερικανικής προεδρίας, δεν ήταν η αγαπημένη ούτε του Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος την είχε αφαιρέσει κι εκείνος από το γραφείο αναλαμβάνοντας.

Οι αντιδράσεις γι αυτή του την κίνηση ήταν μάλιστα πρωτοφανείς και σχεδόν όλες ρατσιστικές. Ο Μάικ Χάκαμπι, άλλοτε κυβερνήτης του Αρκάνσας είχε δηλώσει ότι προφανώς ο Ομπάμα «είχε μεγαλώσει ακούγοντας ότι οι Βρετανοί είναι ένα μάτσο ιμπεριαλιστές που άσκησαν διώξεις σε βάρος του παππού του». Σύμφωνα με τον Ρεπουμπλικάνο Τεντ Κρουζ, η κίνηση αυτή «έδειχνε τι έμελλε να ακολουθήσει».

Ο Μπόρις Τζόνσον, εκείνη την εποχή Δήμαρχος Λονδίνου και σήμερα πρωθυπουργός, πήγε ακόμα παραπέρα. Χρέωσε την απόφαση του Αμερικανού προέδρου στην «Κενυάτικη καταγωγή του, που είναι και ο λόγος που αντιπαθεί τη βρετανική αυτοκρατορία».

Πηγή : reader