Την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου, ένα μήνα δηλαδή σχεδόν πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας, με ολοσέλιδο αφιέρωμα ο “ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ” μεταξύ άλλων προειδοποιούσε σε όλους τους τόνους για τον κίνδυνο να μπει η Αναγέννηση “ξυπόλυτη” και να καταστεί σάκος του μπόξ για κάθε πικραμένο…

Δυστυχώς, όχι μόνο πέρασε αναξιοποίητο το μεγάλο χρονικό διάστημα Ιουλίου – Οκτωβρίου, όχι μόνο η ομάδα διέγραψε τη χειρότερη πορεία όλων των εποχών, αλλά ακόμη και τώρα που την έχουν οδηγήσει στην αποσύνθεση, δεν φαίνεται να έχουν αντιληφθεί τι έκαναν!!!

Γράφαμε, λοιπόν, τότε:

«Ο κίνδυνος να βιώσει τις χειρότερες στιγμές της ιστορίας της από το ‘60 και μετά είναι κάτι περισσότερο από υπαρκτός και όσοι δεν το βλέπουν ζουν απλά σ’ έναν κόσμο… παραμυθιού με νεράϊδες και πρήγκηπες. Πιθανότητα για άμεση επάνοδο στη δεύτερη εθνική κατηγορία όπως αυτή συντελέστηκε από το 2011 μέχρι το 2013 όχι μόνο δεν υφίσταται αλλά θεωρείται κι… “απαγορευμένη φαντασίωση” έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα…»

Και συνεχίζαμε:

«Θριαμβολογίες του τύπου “η Αναγέννηση είναι εδώ!” όταν η ομάδα κερδίζει τον Ηρακλή Σοφάδων και τον Διγενή Αρτεσιανού, είναι τουλάχιστον γραφικές… Το να φαντάζει ως επιτυχία η ενδεχόμενη παραμονή στη Γ’ Εθνική (που μπορεί να γίνει Δ’ με την επικείμενη αναδιάρθρωση) φανερώνει το πισωγύρισμα…»

Αν και είχαν χαθεί τρείς μήνες με τραγικούς χειρισμούς στη διάρθρωση του ρόστερ μιας ερασιτεχνικής πλέον ομάδας που δεν είχε τα βάρη και τις ευθύνες ΠΑΕ, υπήρχε και τότε χρόνος (ένας ολόκληρος μήνας) να γινουν στοιχειώδεις κινήσεις ώστε τουλάχιστον η Αναγέννηση να μην καταστεί περίγελος αγωνιστικά….

Κινήσεις που φυσικά δεν χρειαζόταν περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που ξοδεύτηκαν και πήγαν στο βρόντο (και σε άλλα τμήματα!) αλλά ικανότητες και γνώση του αντικειμένου… Προφανώς δεν ήταν σε θεση να συνειδητοποιήσουν την σοβαρότητα της κατάστασης, θεωρώντας ότι είναι ένα… παιχνιδάκι το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κι ότι θα κάνουν “πλάκα”…

Αντί ν’ αφοσιωθούν άπαντες στο πως θα διαμορφωθεί ένα σοβαρό αγωνιστικό προφίλ, ετοιμάζονταν να κάνουν και τμήμα… χάντμπολ!!! Αντί να έχει ο σύλλογος ένα ρόστερ αμιγώς Καρδιτσιώτικο που θα ξεκινούσε από την αρχή, οι περισσότεροι παίκτες που ήλθαν ήταν ξένοι!!! Ακολούθησε σε αγωνιστικό επίπεδο κάτι που ούτε στους χειρότερους εφιάλτες των Αναγεννησιωτών θα μπορούσε να εξελιχθεί…

Μια πέρα για πέρα τραγική παρουσία, διασυρμοί, αρνητικά ρεκόρ που δύσκολα θα “ξεπεραστούν” στο μέλλον και τελικά πτώση σε καθεστώς αποσύνθεσης στο τοπικό!!! Την ομάδα που ήταν φόβητρο για κάθε αντίπαλο που λύγισε και ξεπέρασε συλλόγους μεγάλης εμβέλειας, την εξαφάνισαν απο το αθλητικό προσκήνιο και για να επανέλθει πλέον εκεί, θα χρειαστούν πολλά χρόνια! Για όλα αυτά φυσικά υπάρχουν αιτίες. Δεν ήλθε απο τον αέρα η καταστροφή ούτε απο την κακή μας μοίρα!

Εχουν ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ όλα όσα τραγικά έπληξαν το σύλλογο, υπάρχουν συγκεκριμένες αιτίες κι απ’ αυτές εδώ τις στήλες το χουμε καταδείξει. Απο την έλευση του…. “επενδυτικού κολοσσού” και μετά ήταν όλα προδιαγεγραμμένα. Δεν περιμέναμε να συμβεί το κακό για να γράψουμε, προειδοποιούσαμε απο πρίν.

Και προ της… τρομερής και φοβερής διοίκησης του Γερμανού (που αγκαλιάστηκε με θέρμη απο κάποιους συνεργάτες) αλλά και απο τον περασμένο Ιούλιο όταν η ομάδα είχε γκρεμοτσακιστεί (ποιος ξέρει με ποιον τρόπο στον τελευταίο σοκαριστικό αγώνα!)

Δυστυχώς, επιβεβαιωθήκαμε μέχρι κεραίας. Η Αναγέννηση όπως την ξέραμε έπαψε να υφίσταται…

ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΑΤΣΑΡΑΣ

 O “NEOΣ ΑΓΩΝ” της 2ης Σεπτεμβρίου…