ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΟΥΡΚΑ
Ο Νώντας Καμινιώτης βρίσκεται για  2η συνεχόμενη σεζόν στον πάγκο του Πάμισσου Καλογριανών, από τον οποίο αναδείχθηκε και αγωνίστηκε και προς το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας. Μιλά στο ‘’Νέο Αγώνα’’  τόσο για την πορεία φέτος των ‘’ερυθρολεύκων’’  στο πρωτάθλημα, για την εικόνα του πρωταθλήματος αλλά και την κατάσταση που βιώνουμε.Αναλυτικά τι είπε:
Για την πορεία στο πρωτάθλημα. Η ομάδα πέτυχε και σχετικά νωρίς τον στόχο της:
‘’Ηταν σίγουρα μια δύσκολη χρονιά αν αναλογιστεί κανείς οτι στο φετινό πρωτάθλημα υπήρχαν ομάδες οι οποίες στη μεταγραφική περίοδο ενισχύθηκαν σημαντικά με πολλούς και ποιοτικούς παίκτες για την κατηγορία,χωρίς όμως αυτό να σταθεί εμπόδιο να πετύχουμε από την αρχή  μια καλή πορεία’’.
Είδαμε φέτος ότι ο Πάμισσος πήρε αποτελέσματα, βασιζόμενος στην αμυντική του λειτουργία:
‘’Ο Παμισσος διατηρησε τον κορμό του και μαλιστα τον ενίσχυσε κάνοντας κάποιες ποιοτικες προσθήκες σε καίριες θεσεις.Δουλέψαμε κατα την προετοιμασια για να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι γι αυτό το δύσκολο πρωταθλημα στοχεύοντας σε ενα καλύτερο πλασάρισμα στον βαθμολογικό πίνακα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.
Η ομάδα μέρα με τη μέρα μέσα απο τις προπονήσεις και τους αγώνες φαινόταν να βρίσκει τον ρυθμό της,να αποδίδει καλό ποδόσφαιρο και πολλές φορές να κερδίζει τις εντυπώσεις χωρίς απαραίτητα να παίρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα.Η επίθεση φέρνει το θέαμα αλλα φαίνεται και η άμυνα φέρνει βαθμούς….’’
Η δουλειά στα Καλογριανά έχει εκτιμηθεί και υπήρξαν κρούσεις και απ’ αλλού, για τον πάγκο:
‘’Ο Πάμισσος με εμπιστεύθηκε και τους ευχαριστώ γι’ αυτό παρά το γεγονός οτι δεν είχα τα τυπικά προσόντα ( πτυχία).
Τα προσόντα που διέθετα ήταν η αγάπη μου για το ποδόσφαιρο και το χωριό μου. Ειναι ιδιαίτερα τιμητικό για ‘μένα να υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλες ομάδες ενώ παράλληλα υπάρχουν τόσοι αξιόλογοι προπονητές και μάλιστα με πτυχίο!Αγάπησα το άθλημα ως ποδοσφαιριστής και συνεχίζω να το αγαπάω και απο την θέση του προπονητή γι’ αυτο ξεκίνησα τις ενέργειες να αποκτήσω τα απαιτούμενα πιστοποιητικά’’.
Για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου με την Αναγέννηση, που προκάλεσε αίσθηση:
‘’Σίγουρα τέτοια παιχνίδια έχουν μεγάλες απαιτήσεις, είναι όμως και μια πρόκληση για κάθε ποδοσφαιριστή  να δείξει την αξία του. Μετά απο ένα φιλικό με την ΑΣΑ κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας , οι παίκτες μου ήταν πλήρως συνειδητοποιημένοι γι’ αυτό στις προπονήσεις πριν τον αγώνα όσο και κατά την διάρκεια αυτού έδειξαν απόλυτη αγωνιστική πειθαρχία  που δύσκολα βρίσκεις στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο’’.
Για το αγωνιστικό επίπεδο του πρωταθλήματος, των ομάδων και τη μάχη του τίτλου: 
‘’Το αγωνιστικό επίπεδο φέτος ήταν όντως ανεβασμένο.Οι ομάδες όλες ‘δειχναν ικανες να πάρουν αποτέλεσμα ανεξαρτήτου έδρας.Παρολ’ αυτα  υπήρχαν δυο ομάδες προερχόμενες απο μεγαλύτερη κατηγορια, ΑΣΑ και Μακρυχώρι διατηρώντας την ενίσχυση τους οι οποίες ήταν και τα φαβορί για την πρωτιά.
Μια Μαυραική που στηρίχθηκε στα δικά της παιδιά και έδειξε οτι με οργάνωση μπορεί να φτάσει ψηλά. Αστέρας και Ηρακλής Σοφάδων που αποτελούν σταθερές αξίες στο χώρο έχοντας ομως πολλούς ατυχείς τραυματισμούς και ένα Αγναντερό που δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες του να βρεθεί στην τετράδα.
Για την κατάσταση της Αναγέννησης και του ΑΟΚ που έχεις φορέσει τη φανέλα: 
‘’ΑΟΚ και ΑΣΑ δυο κεφάλαια που απαιτούν ώρες συζήτησης…..Ως πρώην παίκτης τόσο του ΑΟΚ όσο και της ΑΣΑ με θλίβει η τωρινή τους κατασταση.Ειναι δυο ομάδες με ιστορία και σίγουρα δεν θα έπρεπε να βρίσκονται σ’ αυτή  την κατηγορία γνωρίζοντας οτι η δυναμική τους με σωστές βάσεις αντιστοιχεί σε παραπάνω κατηγορίες.Ειμαι σίγουρος οτι κάποια στιγμή στο μέλλον αυτο θα συμβεί.
Για όλο αυτό που που έχει διαμορφωθεί με την πανδημία και ειδικότερα πως τη βιώνουν όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό και είχαν συνηθίσει αλλιώς: 
‘’Η πανδημία είναι για όλους μια πρωτόγνωρη εμπειρία που δεν εξαιρεί ούτε τους αθλητές.Οταν η δραστηριότητά σου περιορίζεται είναι σίγουρο ότι δεν σε ευχαριστεί και σε πάει πίσω αγωνιστικά ωστόσο οφείλεις να λάβεις τα μέτρα σου όπως όλοι.Ελπίζω πως σύντομα θα έχουμε την δυνατότητα να επιστρέψουμε και να συνεχίσουμε υγιείς’’.
Εκτίμηση για το αν μπορεί να επαναρχίσει το πρωτάθλημα: 
‘’Μετράμε ηδη ένα μηνα απραξίας και όπως ολα δειχνουν θα συνεχιστεί. Αυτό ειναι επιζήμιο για την φυσική κατάσταση των αθλητών και τα χρονικά περιθώρια να επανέλθουν  σε πρότερους ρυθμούς στενεύουν.Επομενως θεωρητικά αυτο σημαίνει αυτόματα την λήξη του πρωταθλήματος για την φετινή σεζόν’’.
Οι ποδοσφαιρικές σκέψεις του ….Νώντα για τη συνέχεια:
‘’Συγκεκριμένες σκέψεις δεν υπάρχουν.Με ενδιαφέρει  μόνο να βρεθω ξανά στο γήπεδο να δω ,να μάθω και να προσφέρω σε ενα καθαρό και υγιές ποδόσφαιρο’’.

Τελευταίες Ειδήσεις Σήμερα

Ο ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ στο Google News
Ακολούθησε την εφημερίδα ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ στο Google News!
Όλες οι εξελίξεις στην περιοχή της Καρδίτσας και ευρύτερα της Θεσσαλίας