ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

H ΚΟΝΤΡΑ του Μαρινάκη και του Σαββίδη κορυφώνεται και μέσω του ποδοσφαίρου. Με όχημα τις ομάδες που είναι ιδιοκτήτες “σφάζονται” σε πολλά επίπεδα για τους δικούς τους φυσικά λόγους που έχουν να κάνουν με τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα…

Ο,ΤΙ συνέβαινε πάντα δηλαδή! Η μάχη της εξουσίας και μέσω του ποδοσφαίρου. Και μέσα σ’ αυτό το… χορό μπαίνουν ηθελημένα ή άθελα και οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού! Μαλώνουν οι δύο ισχυρότατοι οικονομικοί παράγοντες της χώρας, μαλώνουν και οι φίλαθλοι στις εξέδρες και στα καφενεία!!!

ΜΑΛΩΝΟΥΝ αυτοί που έχουν τέτοια δύναμη που μπορούν ν’ ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις, μαλώνουν κι αυτοί που δεν έχουν να φάνε! Πίνουν νερό στο όνομα των ιδιοκτητών με μόνο κίνητρο να δουν κάποια στιγμή την ομάδα τους να βάζει απο κάτω τον μισητό αντίπαλο και συστρατεύονται με τους αρχηγούς των μισθοφορικών στρατευμάτων!!!

ΜΕΣΑ σ’ αυτή την αντιπαράθεση βρίσκεις ο,τι τραβάει η ψυχή σου! Τα πάντα όλα που λεγε και ο τεράστιος Αλέφαντος! Μέσα ενημέρωσης ιδιοκτησίας των δύο μεγιστάνων, δημοσιογράφους που καθημερινά επιχειρούν να κάνουν το μαύρο άσπρο κατα πως βολεύει τον αρχηγό που υπηρετούν, παράγοντες άλλων ομάδων που είναι στην ομπρέλα του ενός ή του άλλου, θεσμικοί του ποδοσφαίρου και φυσικά το πολιτικό προσωπικό!

ΥΠΟΥΡΓΟΙ βουλευτές και πάει λέγοντας! Με λίγα λόγια ο,τι συμβαίνει στο ποδόσφαιρο περιγράφει επ’ ακριβώς την κατάσταση που επικρατεί σε όλους τους τομείς στη δημόσια ζωή! Ολα είναι σε πλήρη συνάρτηση, τίποτα δεν είναι ξεκομμένο! Αλλωστε όσοι διαφεντεύουν τις τύχες του ποδοσφαίρου, διαφεντεύουν και τις τύχες της Ελλάδας!!!

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ εξουσία είναι αυτή που καθορίζει την πορεία των πραγμάτων και το πλαίσιο! Ανάλογα με τα κέφια της (συμφέροντα), ανάλογα με τους συσχετισμούς δυνάμεων που αναπτύσσονται κάθε φορά και τ’ αποτελέσματα της αντιπαράθεσης, διαμορφώνεται και το περιβάλλον!!!

ΟΠΩΣ ακριβώς το γραψε ο Γιάννης Νεγρεπόντης για το διαχρονικό τραγούδι που μελοποίησε ο Μάνος Λοϊζος και ερμήνευσε αξεπέραστα ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου:
Ο Πέτρος, ο Γιόχαν κι ο Φράνς που δούλευαν στις φάμπρικες του Μπράουν του Φίσερ και του Κράφτ, σαν ήρωες έπεσαν κάτω απ’ τα τανκς που έφτιαχναν οι ίδιοι, όταν οι αφεντάδες τους κάποια στιγμή μάλωσαν για το ποιός θα κυριαρχήσει..!

“ΤΡΙΤΟΣ παγκόσμιος πόλεμος” λέγεται το τραγουδάκι και μέσα στα στιχάκια του βρίσκεται όλη η αλήθεια! Οι φίλοι του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ (αλλα και όλων των ομάδων) που δεν είναι μισθοφόροι αλλά παρόλα αυτά φανατίζονται και σφάζονται μεταξύ τους για τα μάτια των ιδιοκτητών, ας το βάζουν που και που να το ακουνε και να… μερακλώνονται!