ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
Θα μπορούσε να διαπρέψει ως σπρίντερ και μάλιστα σε υψηλότατο επίπεδο. Το κίνητρό του όμως για ν’ αναπτύσσει αυτή την εξωπραγματική ταχύτητα, ήταν όταν έβλεπε μπροστά του τη “μάγισσα μπάλα” που λάτρευε! Όταν οι άλλοι ξεκινούσαν για να τη διεκδικήσουν, αυτός είχε ήδη φθάσει, είχε κατακτήσει την… “καρδιά” της και η τελευταία του έκανε τα χατίρια του!

Οι φίλαθλοι του Αρη, όταν άρχισε να παίρνει ευκαιρίες από τον Αντώνη Γεωργιάδη στην τρομερή και φοβερή ομάδα της Θεσσαλονίκης τη δεκαετία του ‘80 τον είχαν βαφτίσει “άνεμο”!
Ο διαχρονικός… νονός των παικτών που πέρασαν από την Αναγέννηση, ο μεγάλος  “Μπον Μαρσέ”, του έδωσε το όνομα “Σκούτερ”! Οι αντίπαλοι αμυντικοί έβλεπαν πάντα την πλάτη του αφού μπορούσε μόνος του με την έκρηξη, τις διεισδύσεις του, αλλά και την εκτελεστική του δεινότητα, να κάνει σμπαράλια οποιοδήποτε αμυντικό σύστημα!!!

Στο κλασικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ΠΑΟΚ – Αρης, στην κατάμεστη Τούμπα…
Στο λασπομένο τερέν του Σταδίου Καρδίτσας με τη φανέλα της Αναγέννησης που αγάπησε…
Με την πυραυλοκίνητη ομάδα του 1993. Διακρίνονται όρθιοι από αριστερά: Καραπέτσας, Σιακάρας, Μπαλογιάννης, Λαγούϊας, Μαϊμάνης, Παύλοβιτς. Καθιστοί από αριστερά: Σκούτας, Μπέκος, Τζιφούλης, Τόσιτς και Λάππας.

Όπως θα έγινε αντιληπτό, μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε μόλις δύο σεζόν με την Αναγέννηση, αγαπήθηκε πολύ από τον κόσμο της, όπως και ο ίδιος αγάπησε πολύ την ομάδα, τους φιλάθλους της και την πόλη.
Είναι διαχρονικά ο πιο αγαπημένος Τρικαλινός των Καρδιτσιωτών!

Το όνομα αυτού: Βασίλης Σκούτας! Φυσικά, δεν θα μπορούσε ν’ απουσιάζει από τους “άσους της Καρδίτσας” και είναι σε περίοπτη θέση στη λίστα με τους ξεχωριστούς, διότι έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του φορώντας την “κιτρινόμαυρη” με το Νο7 στην πλάτη. Εδωσε και την ψυχή του την ίδια στη φοβερή διετία 1993-95 όπου όλη η Ελλάδα παραμιλούσε για την πυραυλοκίνητη ομάδα της Καρδίτσας και το “λαϊκό προσκύνημα” που συντελούνταν για χάρη της τις Κυριακές…

“Ο ύμνος από τα μεγάφωνα του γηπέδου πριν το παιχνίδι, ήταν για μένα το μεγαλύτερο… ντοπάρισμα” δήλωνε!

Υπόδειγμα αθλητή, με πρόγραμμα και συνήθειες που κρατάει ακόμη και σήμερα όχι γιατί έπρεπε, αλλά γιατί αυτός ήταν και είναι ο τρόπος ζωής του! Αλλωστε και σήμερα με την “τρέλα” που κουβαλάει, αν τον έβλεπε κανεις μέσα στο γήπεδο, δεν θα πίστευε ότι πρόκειται για βετεράνο αλλά για ετοιμοπόλεμο παίκτη, έτοιμο να φύγει “σφαίρα” προς την αντίπαλη εστία!!!

Με τον αξεπέραστο Βασίλη Χατζηπαναγή στο τέλος ενός αγώνα Ηρακλή – Ολυμπιακός Βόλου…

Οι στιγμές που μας χάρισε στη διετία ως μέλος εκείνης της φοβερής παρέας και ιδιαίτερα την περίοδο 1993-94 είναι συγκλονιστικές και δεν πρόκειται να “σβήσουν” ποτέ. Η εικόνα, ευτυχώς, εδώ υπάρχει για να τις απολαμβάνουμε και να μας πιάνει η νοσταλγία. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το γκολ με τα Γιαννιτσά που πέρασε όλη την αντίπαλη ομάδα και ξετίναξε τα δίχτυα; Δεν συμβιβάζονταν με την ήττα και είναι απ’ αυτούς που ακόμη και τώρα δεν έχουν ξεπεράσει τη στεναχώρια από την απώλεια της ανόδου στην Α’ Εθνική, που άξιζε εκατό τοις εκατό η τρομερή εκείνη Αναγέννηση!

Αγαπημένος φίλος, υπέροχος άνθρωπος, όπως και η όμορφη οικογένειά του, τιμή για τον υπογράφοντα η ξεχωριστή σχέση που ανέπτυξε μαζί του, από εκείνα τα μεγάλα και αξέχαστα απογεύματα και η οποία θα κρατήσει για πάντα…

Μπάλα και στο… σαλόνι!

Ο άνθρωπος που προπονείται στο… σαλόνι του σπιτιού του ακόμη και ημέρα Χριστουγέννων!!!

Το 1980 ο Αρης Θεσσαλονίκης που διεκδικούσε πρωτάθλημα (το έχασε στο μπαράζ του Βόλου από τον Ολυμπιακό) και είχε συγκροτήσει την καλύτερη ομάδα όλων των εποχών, κάνοντας και τρομερή πορεία στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, θ’ αποκτήσει τον Βασίλη Σκούτα.

Ο νεαρός Τρικαλινός μπροστά σε παίκτες – σύμβολα (Κούης, Ζήνδρος, Φοιρός, κλπ) δεν θα πάρει τις ευκαιρίες, αλλά από το 1982 και μετά με προπονητή τον Γεωργιάδη θα μπει στην ενδεκάδα και θα κάνει κάνει σπουδαίες εμφανίσεις! Το 1984 θα είναι η καλύτερη σεζόν, καθώς θα παίξει σε όλα τα μάτς στην Α’ εθνική με προπονητή τον Τάις Λίμπρεχτς.

Θα ακολουθήσει η μεταγραφή στη Λάρισα, στη συνέχεια στο Βόλο όπου με τον Ολυμπιακό θα κάνει απίθανη σεζόν με τον Ιμρε Μπόντα και τον Γιώργο Καραμίχαλο συμπαίκτες. Μετά τα Γιάννινα θα έλθει στην Αναγέννηση, ενώ θα προλάβει να παίξει στη Νίκη Βόλου, αλλά και στον ΑΟΚ, ως ο μοναδικός Θεσσαλός που έπαιξε σε όλες τις Θεσσαλικές ομάδες! Στην πάνω ΦΩΤΟ σε μια… προπόνηση στο σαλόνι του σπιτιού του και κάτω με τη φανέλα του Αρη…

• Στο βίντεο που ακολουθεί κάποιες απολαυστικές στιγμές που μας χάρισε στα γήπεδα ο Βασίλης Σκούτας.