O Aλέξανδρος Παπαμιχαήλ, ο κορυφαίος βαδιστής της χώρας δεν θα μπορούσε ν’ απουσιάσει από το μεγαλύτερο αθλητικό ραντεβού, τους Ολυμπιακούς Αγώνες!!!

Ο Καρδιτσιώτης πρωταθλητής από χθες πανηγυρίζει την 3η του συμμετοχή στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός και έτσι έκλεισε και επίσημα θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, καθώς έγινε το 7ο μέλος της Ολυμπιακής ομάδας στίβου που προκρίνεται στην απόσταση των 50 km Βάδην.

Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, που αγωνίστηκε για πρώτη φορά καθώς και του Ρίου το 2016, όπου και στις δύο συμμετοχές αγωνίστηκε σε δύο αγωνίσματα 20 και 50 km Βάδην (κάνοντας και στις δύο αποστάσεις πανελλήνια ρεκόρ το 2012), τον ερχόμενο Αύγουστο θα αγωνιστεί για 3η φορά στην καριέρα του στην απόσταση των 50 km, κάτι το οποίο δεν το έχει καταφέρει κανένας άλλος Έλληνας βαδιστής στην ιστορία του αγωνίσματος. Σε δηλώσεις του ο Αλέξανδρος είπε:

«Αν και χρειάστηκαν πολλές έντονες, δύσκολες, άδικες και στενάχωρες στιγμές, η 3η μου συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι η επιβράβευση που με κάνει να τα ξεχνάω όλα και να νιώθω μόνο «τιμή» και «περηφάνια» που αγωνίζομαι για την Ελλάδα! Όταν ξεκίνησα βάδην, ποτέ δεν είχα στόχο να πάρω μέρος σε όσο το δυνατόν περισσότερες μεγάλες διοργανώσεις, σίγουρα όμως είχα στο μυαλό μου να αγωνιστώ έστω μία φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Σήμερα αισθάνομαι «ευλογημένος» που κατάφερα να οριστικοποιήσω τη συμμετοχή μου για 3η φορά».

Να θυμίσουμε ότι ο Αλέξανδρος φέτος σημείωσε επίδοση 3.51.03 στο διεθνές μίτινγκ του Ντούντινσε το Μάρτιο, η οποία και είναι η 3η καλύτερη επίδοση που έχει σημειώσει στην καριέρα του.