Μέχρι να πάρεις μια βαθιά ανάσα, έχει εκκινήσει και τερματίσει στα 100 μέτρα σε 10.43! Μέχρι να ολοκληρώσεις τη διαδικασία εισπνοής – εκπνοής έχει εκκινήσει και τερματίσει στα 200 μέτρα με 21.12 δευτερόλεπτα, πριν προλάβεις να… ανοιγοκλείσεις τα μάτια σου έχει διανύσει την απόσταση των 60 μετρων σε 6.80!!!
Αυτές είναι οι επιδόσεις και τα ατομικά του ρεκόρ που τον έχουν κατατάξει μεταξύ των γρήγορων Ελλήνων διαχρονικά…

Ο λόγος για ένα καταπληκτικό παιδί του στίβου της Καρδίτσας, τον Σωτήρη Γκαραγκάνη ο οποίος με “φτερά” στα πόδια του έγινε… “σφαίρα” στις τελευταίες διασυλλογικές διοργανώσεις και κατάφερε να στρέψει πάνω του τους προβολείς της δημοσιότητας…
Μόλις στα 21 του χρόνια ο νεαρός αυτός ευγενέστατος τύπος με καταγωγή από το Χάρμα Καρδίτσας, είναι άπιαστος και έχει βαλθεί κάθε φορά να ξεπερνάει τον εαυτό του!

Τον συναντήσαμε κατά την επίσκεψή του στην Καρδίτσα μετά την καταπληκτική παρουσία που είχε στα Παπαφλέσσεια (Καλαμάτα) όπου τερμάτισε πρώτος στα 200 μέτρα και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Πάτρας όπου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο και αναδείχθηκε πρώτος στην κατηγορία των Κ23 πιάνοντας το όριο για το Πανευρωπαϊκό!
Εχει ήδη στο παλμαρέ του πολλές διακρίσεις σε βαλκανικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο και το μέλλον του ανήκει.

Σε δηλώσεις του στο “ΝΕΟ ΑΓΩΝΑ” τόνισε:

“Είχα μια πολύ έντονη και κουραστική χρονιά, αλλά είμαι ικανοποιημένος από τις επιδόσεις μου ιδιαίτερα στις δύο τελευταίες διοργανώσεις τα Παπαφλέσσεια και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Μέσα σε συνθήκες δύσκολες λόγω της Πανδημίας όπου οι αθλητές δεν γνωρίζουν αν θα διεξαχθούν οι επόμενες διοργανώσεις, προσπαθούμε όλοι για το καλύτερο. Σ’ ο,τι με αφορά στόχος μου είναι να βελτιώνομαι συνεχώς κι αυτό γίνεται μέσα από σκληρή δουλειά”

Ο Σωτήρης ταυτόχρονα με την προσπάθειά του σε πρωταγωνιστικό επίπεδο στα σπριντ, σπουδάζει στη Γυμναστική Ακαδημία (βρίσκεται στο τέταρτο έτος) και δεν παραλείπει, παρότι ζει με την οικογένειά του χρόνια στην Αθήνα, να επισκέπτεται την Καρδίτσα όποτε του δίνεται η δυνατότητα…

Αξίζει να αναφέρουμε ότι με τον γειτονα, καταπληκτικό επίσης, σπρίντερ τρικαλινό Κωνσταντίνο Ζήκο, έχουν στη σκυταλοδρομία 4Χ100 με την Εθνική ομάδα στη Γαλλία το Πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία Κ20!
Μέλος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος τα τελευταία πέντε χρόνια και αθλητής του ΟΦΚ Οδυσσέας του Αγίου Δημητρίου όπου μεγάλωσε.

Αρχίζουν οι μέρες ξεκούρασης για τον ίδιο πριν ξεκινήσει για τις επόμενες προκλήσεις που έχει μπροστά του…

Κάτω το αφιέρωμα στην έντυπη έκδοση του “ΝΕΟΥ ΑΓΩΝΑ” στο φύλλο του Σαββάτου.