ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΟΥΡΚΑ
Ο Φώτης Ράικος πήρε τη ‘’σκυτάλη’’ των συνεντεύξεων στην εφημερίδα  ‘’Νέος Αγών’’. Ο Προπονητής της Μαυραϊκής μίλησε για την προσπάθεια που ανέλαβε το καλοκαίρι, την ομάδα της Μαυραϊκής, το πρωτάθλημα και τη ‘’μάχη’’ της τετράδας. Αναλυτικά:
Για το πως προέκυψε καταρχήν το ντιλ:
« Όταν μου έγινε πρόταση ήξερα ήδη τι ήθελε να κάνει η ομάδα, την οργάνωση της, τους στόχους της. Το πιο σημαντικό για να δώσω τελικά το  ΟΚ ήταν ότι η διοίκηση επέμενε. Ίσως γιατί με ήξεραν και ως ένα σημείο τους ήξερα και εγώ. Όμως έθεσα όρους. Όχι για να δείξω ότι είμαι αυστηρός αλλά, ότι θα γινόταν μία σοβαρή προσπάθεια. Όταν συμφωνήσαμε σε όλα, το ταξίδι ξεκίνησε» .
Δύσκολη απόφαση για μία ομάδα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά:
« Αυτά ακριβώς τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ήταν…πρόκληση. Γιατί σε αυτή την ομάδα υπήρχε πολύ ταλέντο. Με καλές μονάδες αναμφισβήτητα οι οποίες όμως έπρεπε να γίνουν σύνολο. Το θετικό όμως ήταν ότι οι περισσότεροι παίκτες αν όχι όλοι είχαν παραστάσεις και μάλιστα σε υψηλό επίπεδο και έτσι δεν ήταν δύσκολο να προσαρμοστούν » .
Για το ζήτημα το θέμα της πειθαρχίας σε μία ομάδα που δεν μπαίνει σε καλούπια:  
« Τι ακριβώς σημαίνει πειθαρχία; Όσον αφορά έναν Ερασιτέχνη παίκτη υπάρχουν ιδιαιτερότητες. Γιατί έχει επαγγελματικές και προσωπικές υποχρεώσεις. Όμως όπως ανέφερα και πιο πριν οι περισσότεροι παίκτες της Μαυραικής έχουν παίξει σε καλές τοπικές ομάδες και στην δική τους έχουν έναν λόγο παραπάνω να δείξουν χαρακτήρα. Όπως και έκαναν από τις πρώτες κιόλας ημέρες της προετοιμασίας:
Για την πορεία στο πρωτάθλημα και τους στόχους:
«Πρώτα από όλα έπρεπε να φτάσουμε στο σημείο να παίζουμε σωστό Ποδόσφαιρο.
Γιατί το καλό είναι θέμα ημέρας. Επίσης ήταν σημαντικό στοιχείο η τακτική. Η ήττα στην ΚΡΑΝΙΑ ήταν ένα καλό μάθημα για εμάς. Δεν έφταναν τα καλά ατομικά προσόντα κάθε παίκτη. Έπρεπε να είναι σοβαρός και στον χώρο του, χωρίς την μπάλα. Ο ενθουσιασμός δεν ήταν ο καλύτερος σύμβουλος. Όταν αρχίσαμε να λειτουργούμε ως σύνολο ήρθαν τα αποτελέσματα και οι βλέψεις για κάτι παραπάνω από μία καλή πορεία».
Για τους ποιοτικούς παίκτες που έχει στο ρόστερ….
« Το ταλέντο αποτελεί ένα μέρος από τα ατομικά στοιχεία ενός παίκτη. Σίγουρα είναι απαραίτητο και κάνει πιο εύκολη την δουλειά του προπονητή αλλά, από μόνο του δεν φτάνει. Εγώ ήξερα καλά τους παίκτες της ΜΑΥΡΑΙΚΗΣ το ζητούμενο ήταν να μάθουν αυτοί, εμένα. Και το πιο σημαντικό; Να βάλουν την ποιότητα τους κάτω από την ομάδα. Όπως και έγινε. Φάνηκε άλλωστε  και στην διάρκεια….
Για τη μάχη της τετράδας και της κορυφής αλλά και την εικόνα του πρωταθλήματος: 
«  Φάνηκε από σχετικά νωρίς ότι η ΑΣΑ και ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως τα μεγάλα φαβορί για την άνοδο. όμως έτσι και αλλιώς δεν θα υπήρχε Πρωταθλητής. Στην τετράδα λοιπόν είχαν δικαίωμα και άλλες ομάδες. Εμείς ναι, από ένα σημείο και μετά θέλαμε την συμμετοχή σε αυτό το μίνι Πρωτάθλημα και ότι καταφέρουμε. Μέχρι την διακοπή μαζί με τον Αστέρα βρισκόμασταν σε θέση ισχύος αλλά υπήρχαν ακόμη έξη αγωνιστικές και υπήρχαν ομάδες όπως ο ΑΟ ΑΓΝΑΝΤΕΡΟΥ που θα  προσπαθούσε  να προλάβει.»
Για τα δύο ματς στο πρωτάθλημα με τους προπορευόμενους τον Απόλλωνα Μακρυχωρίου και την Αναγέννηση:
«  Όταν στο πρόγραμμα υπάρχουν δύο ντέρμπι  στην σειρά τότε αποτελούν πρόκληση των δυνατοτήτων μας. Σε όλα τα ματς παίζαμε για να κερδίσουμε και δεν ήταν δυνατόν σε αυτά να αλλάξει η φιλοσοφία μας έστω και αν αντιμετωπίζαμε τις δύο κορυφαίες ομάδες του Πρωταθλήματος. Από τις αναμετρήσεις του πρώτου γύρου φάνηκε πως μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Άλλωστε το άγχος σε καμία περίπτωση δεν θα το είχαμε εμείς» …
Φόρεσες τη φανέλα της Αναγέννησης, σίγουρα δεν είναι για αυτή την κατηγορία: 
«  Στο Ποδόσφαιρο έχουμε δει στο πέρασμα των χρόνων ομάδες που από την ακμή τους να φτάνουν στην παρακμή. Και η ΑΣΑ δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Σε ποια κατηγορία έπρεπε να είναι με βάση την ιστορία και την βαριά φανέλα της είναι εύκολο  κανείς να αντιληφθεί. Το θέμα είναι πότε θα μπορέσει να επιστρέψει στο προσκήνιο. Γιατί είναι η ομάδα που θα μπορέσει να φέρει ξανά την Καρδίτσα στην δημοσιότητα».
Για την κατάσταση της πανδημίας και της αγωνιστικής απραξίας: 
« Ήταν κάτι που κανείς δεν περίμενε και όταν ξεκίνησε η πανδημία από την Κίνα, δεν πιστεύαμε ότι θα φτάσει τόσο μακριά. Στο Ποδόσφαιρο τον αντίπαλο τον βλέπεις. Αυτός ο ιός είναι αόρατος για αυτό είναι δυο φορές επικίνδυνος. Όσοι τον υποτίμησαν το έχουν πληρώσει πολύ ακριβά. Οι Ποδοσφαιριστές υποχρεωτικά και λόγω της φύσης του αθλήματος πρέπει να απέχουν. Κάθε ημέρα που περνάει τους αφήνει πίσω. Οι «ειδικοί» πλέον λένε ότι μετά από τόση απραξία χρειάζεται προετοιμασία από την αρχή …».
Για το αν είναι εφικτή μία επανεκκίνηση, ο Φώτης Ράικος τόνισε χαρακτηριστικά: 
« Πρώτα από όλα είναι θέμα ψυχολογίας. Πως να παίξεις μπάλα με τόσα θύματα γύρω σου. Οι ομάδες έκαναν την προσπάθεια τους και μπορεί να έχουν το δικαίωμα να την ολοκληρώσουν αλλά, η υγεία είναι πάνω από όλα. Με τα υπάρχοντα δεδομένα, πολύ δύσκολα θα κυλήσει ξανά η μπάλα στο χορτάρι. Το τι θα γίνει με τα Πρωταθλήματα είναι θέμα ΕΠΟ και ΕΠΣ ..»

Τελευταίες Ειδήσεις Σήμερα

Ο ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ στο Google News
Ακολούθησε την εφημερίδα ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ στο Google News!
Όλες οι εξελίξεις στην περιοχή της Καρδίτσας και ευρύτερα της Θεσσαλίας