Η Αναγέννηση έχασε το ντέρμπι με τη Νίκη Βόλου.

Παρακολουθώντας πιο ψύχραιμα και από χρονική απόσταση τα τεκταινόμενα, μπορούμε να συμπεράνουμε, με βάση τα όσα έγιναν στο τερέν του αχανούς Πανθεσσαλικού Σταδίου, ότι σίγουρα δεν κέρδισε η καλύτερη ομάδα.

Το συγκρότημα της Καρδίτσας είχε πολύ καλύτερη παρουσία. Παρά το γεγονός ότι ο αντίπαλος ήταν “πιεσμένος” για τη νίκη (από τα προηγούμενα συνεχόμενα ισόπαλα αποτελέσματα) και είχε διάθεση να μπει δυνατά στον αγωνιστικό χώρο (έχασε μια διπλή ευκαιρία μόλις στο 6′), κατόρθωσε να φέρει το ματς στα δικά της στάνταρς.

Να “σπάσει” δηλαδή τον τσαμπουκά που πήγε να  βγάλει η Νίκη. Με καλή ανάπτυξη, κυκλοφορία και κατοχή της μπάλας. Αγγιξε το γκολ στη μεγάλη ευκαιρία του Γκίνη και παρότι έχασε έναν παίκτη μόλις στο 1′ (Κουτσιανικούλης) που με βάση τα χαρακτηριστικά του μπορούσε να κάνει τη διαφορά στο εν λόγω ματς, έψαχνε ορθολογικά να βρει την καλή φάση που θα της έδινε το προβάδισμα.

Δεν απειλήθηκε καθόλου από τους αντιπάλους. Στην επανάληψη που ο ρυθμός έπεσε, πάλι η Αναγέννηση ήταν αυτή που δημιουργούσε την αίσθηση ότι αναζητά με μεγαλύτερη θέρμη το γκολ που θα της έδινε το προβάδισμα και θα την έφερνε κοντά στη νίκη.

Εκεί, 12 λεπτά ακριβώς πριν το φινάλε συνέβη αυτό που πολλές φορές συμβαίνει στο ποδόσφαιρο! Μετά απο αλλεπάλληλα “τσαφ”, κόντρες, καραμπόλες και μια καλή πάσα η μπάλα έφθασε σε θέση βολής στον Βλαχομήτρο στην περιοχή. Το σουτ που έκανε ο παίκτης της Νίκης δεν ήταν το καλύτερο, αλλά η μπάλα  λες και σώνει και καλά ήθελε να δικάσει την Αναγέννηση, παρότι ο Γκέκας απέκρουσε, κατέληξε στα δίχτυα!!!

Λίγο πριν το φινάλε ο Μπιανκόνι κάνει μεγάλο λάθος με τα νεύρα του και αποβάλλεται. Αδικεί τον εαυτό του διότι ήταν από τους καλύτερους του αγώνα αλλά στερεί και από την ομάδα του μια επιπλέον επιλογή στην προσπάθεια να απαντήσει.

Θα το “σβήσει” αυτό το λάθος είμαστε σίγουροι στη συνέχεια με τις επιδόσεις του…

Και με δέκα, πάντως,  η Αναγέννηση έβαλε στα καρέ τους αντιπάλους της, αλλά τα περιθώρια είχαν στενέψει…

Μοιραία ήλθε η ήττα. Ετσι όμως είναι το ποδόσφαιρο κι έτσι είναι αυτά τα ματς με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Το πως πανηγύρισαν το τρίποντο οι παίκτες της Νίκης, δίνει και τις απαντήσεις για το τι είχαν ν’ αντιμετωπίσουν!

Το σίγουρο είναι πως η ήττα αυτή δυναμώνει ακόμη περισσότερο την Αναγέννηση, γιατί οι παίκτες νιώθουν με βάση και την εικόνα τους ότι άξιζαν κάτι πολύ καλύτερο!

Το γεγονός ότι δεν κρίνονται όλα εδώ σε ένα ματς, είναι το θετικό της υπόθεσης. Εχουμε μπροστά μας έναν μαραθώνιο. Για ν’ ακριβολογούμε έχουμε μπροστά μας το επόμενο ματς που είναι κι αυτό Θεσσαλικό ντέρμπι!

Αρα, υπάρχει η ευκαιρία για άμεση απάντηση…

Πάμε, λοιπόν, δυνατά, με μεγαλύτερη ακόμη ενέργεια!

Θ.Κ.