ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ κατεχόμενες και κατεχόμενοι. Ημέρα εγκλεισμού 11η και το σενάριο όλο και καλυτερεύει αφού έχουμε πλέον και απαγόρευση κυκλοφορίας! Βγαίνουμε έξω με άδεια από τις αρχές για συγκεκριμένους και μόνο λόγους! Τι μνήμες έρχονται στους παλαιότερους τούτες τις ημέρες, ε; Ενα σωρό!
H ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ κυκλοφορίας είχε να επιβληθεί στην Ελλάδα από την περίοδο της Χούντας, της κατοχής και του εμφυλίου πολέμου! Τη ζούμε και τώρα. Και αν θέλετε και μια πρόβλεψη, τα μέτρα που θα παρθούν προσεχώς θα είναι ακόμη πιο σκληρά, διότι από το πρωί της Δευτέρας που ανακοινώθηκε η απαγόρευση κυκλοφορούσαν… όλοι μ’ ένα χαρτί στο χέρι!!! Άλλο που δεν θέλουν να το κλείσουν εντελώς το μαγαζί!!!
ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ μας θα εμπλουτιστούν ακόμη περισσότερο να είστε βέβαιοι, οπότε βαστάτε γερά. Ενα είναι σίγουρο και το λένε σωστά πολλοί. Ο κόσμος όπως τον γνωρίζαμε πριν ξεσπάσει όλη αυτή η ιστορία είναι παρελθόν. Μπήκαμε ήδη σε μια νέα εποχή κι όταν με το καλό τελειώσει αυτό το θρίλερ (δεν μπορούμε να προβλέψουμε πως και κάτω απο ποιες προϋποθέσεις θα συμβεί αυτό), όλα θα είναι διαφορετικά…
ΑΥΤΕΣ τις εβδομάδες αποκαλύφθηκε με εκκωφαντικό τρόπο το παραμύθι της ευμάρειας και της ασφάλειας του λεγόμενου “ανεπτυγμένου” κόσμου! Πήγε περίπατο όλο το αφήγημα!!!
ΤΟ κεντρικό συμπέρασμα που προκύπτει είναι πως τη δημόσια υγεία την είχαν γραμμένη εκεί που δεν πιάνει μελάνι!!! Οχι πως δεν το ξέραμε, απλώς τώρα πιστοποιείται και το αντιλαμβάνονται και όσοι είχαν μπατονέτες στ’ αυτιά, παρωπίδες στα μάτια και φραγή εισερχομένων στον εγκέφαλο!!!
ΚΑΙ ΔΕΝ μιλάμε για συστήματα σε χωρες όπως η δική μας που είναι ένα τσίρκο Μεντράνο, αλλά για τις λεγόμενες… σύγχρονες και δυνατές (να χαρώ εγώ) οικονομίες! Για τα οργανωμένα, κράτη!
ΡΙΞΤΕ μια ματιά στους διαδρόμους των νοσοκομείων της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας και θα βγάλετε συμπεράσματα πόσο… επένδυσαν αυτές οι χώρες στην κοινωνική πολιτική και πόσο στην… οργάνωση που πέτυχαν συμπεριελάμβαναν τον κόσμο κι όχι μόνο μια χούφτα πιράνχας που ακόμη και τώρα βγάζει κέρδη!!!
ΦΑΙΝΕΤΑΙ από τις υποδομές και κυρίως από τις μονάδες εντατικής θεραπείας που έχουν τα δημόσια νοσοκομεία τους!!! 33 ανα100.000 ανθρώπους μόνο στη χώρα – πλανητάρχη!!! Φαίνεται απο τους ανθρώπους που χάνουν τη ζωή τους όχι εξαιτίας του κορωνοϊού, αλλά από την έλλειψη στοιχειώδους ιατρικής περίθαλψης!
ΦΑΙΝΕΤΑΙ από το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό μεγάλων και φημισμένων δημόσιων νοσοκομείων που δίνουν μάχη φορώντας αντί για προστατευτικές φόρμες σακούλες σκουπιδιών! Όλα ξεγυμνώνονται αυτές τις ημέρες. Τα πάντα…

Η ΕΡΩΤΗΣΗ: Ν’ αρρωστήσουμε από κάτι άλλο επιτρέπεται σ’ αυτό το διάστημα;

ΤΟ ΡΗΤΟ: «Η ευτυχία δεν είναι παρά καλή υγεία και ασθενής μνήμη». Αλμπερτ Σβάιτσερ – Γάλλος φιλόσοφος και γιατρός

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Ψοφάμε για…ηγέτες και ήρωες! Για πρόσωπα που πρέπει ν’ αποθεώσουμε γιατί έχουμε ανάγκη να αποθεώσουμε κάτι για ν’ ανέβει η διάθεσή μας και το φρόνημα. Κι αν δεν υπάρχουν με τα χαρακτηριστικά που θέλουμε τέτοια πρόσωπα, τα προσθέτουμε εμείς με τη φαντασία μας!
Οι μόνοι!
Ας κάνουμε λίγο κράτει! Οι μόνοι που δικαιούνται τα μπράβο και τη θετική μας ενέργεια αυτή την εποχή είναι εκείνοι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της υγείας! Αυτοί που τους είχαν στα… αζήτητα εγκαταλελειμένους με μισθούς πείνας με συνθήκες τριτοκοσμικές και τώρα τους… θυμήθηκαν και τους χειροκροτούν απο τα χλιδάτα μπαλκόνια τους!
Σπίτι!
Αντί να μας ενημερώνουν για τις καθημερινές ενέργειές τους σχετικά με την αναβάθμιση του συστήματος υγείας (προσλήψεις, επιτάξεις κλπ) μας κουνάνε το δάχτυλο για να μένουμε σπίτι! Ναι, το ξέρουμε αυτό. Σπίτι είμαστε, αλλά κάποιοι “φροντίζουν” να μας το… κλείσουν!
Καμια κουβεντούλα;
Ατομική ευθύνη ναι σύμφωνοι. Για την ευθύνη όλων αυτών (όλων των αποχρώσεων) που άφησαν στο έλεος του θεού τη δημόσια υγεία θα πουμε καμια κουβεντούλα; Θα ρίξουμε κανα κλάμα; Θα μας πιάσει κανένας… κόμπος στο λαιμό; Και το σπουδαιότερο, θα κάνουμε κάτι ωστε έστω και τώρα πριν μας προλάβει κανένας εφιάλτης, να γίνουν πέντε πράγματα παραπάνω;
Τι λέτε, περι αυτού ω, ρε λεβέντες και αγαπημένοι των Ελλήνων;