Βιβλίο: Ένα θαύμα που επινοήθηκε για να πιάνεται στο χέρι και να μας συντροφεύει ακόμη και εκεί που δεν υπάρχει η σύγχρονη τεχνολογία. Αυτή τη δύσκολη περίοδο του πλανήτη μας, το βιβλίο δέχτηκε περισσότερο από ποτέ άλλοτε την αγκαλιά και την αγάπη μας. Τιμούμε σήμερα και πάντα τους Βιβλιοθηκάριους της υφηλίου.

Όλους εκείνους που βουτηγμένοι στα βιβλία, ξεφυλλίζουν, φυλλομετρούν, μελετούν, καταγράφουν, ταξινομούν, ελέγχουν, ξεσκονίζουν τον πλούτο της Ανθρώπινης Σκέψης και καλλιτεχνικής έκφρασης και ανοίγουν το δρόμο στους διψασμένους. Η ψηφιοποίηση αυτού του αμέτρητου και αμύθητου πλούτου φέρνει πιο κοντά την ανθρωπότητα στο βιβλίο για να διευκολύνει τη διαδικασία της γνώσης.

Το ίδιο όμως βιβλίο, ένα σύνθετο έργο για το οποίο εργάστηκαν πάμπολοι επαγγελματίες, θα κρατάει πάντα την απέραντη γοητεία του. Το βιβλίο είναι που μας χαλαρώνει, μας κάνει να ονειρευόμαστε, μας βγάζει από τα δύσκολα, μας γεμίζει συναισθήματα, μας συντροφεύει. Είναι αυτό που σκάβει βαθιά αυλάκια μέσα μας, τα γεμίζει με άγνωστα πρόσωπα, με άγνωστους τόπους και με αρώματα από εποχές που δεν τις ζήσαμε.

Οι Βιβλιοθήκες του Δήμου Καρδίτσας μαζί με τα Βιβλιοπωλεία είναι και πρέπει να παραμείνουν αναπόσπαστο μέρος του Πολιτισμού της πόλης μας διότι δημιουργούν και διευρύνουν την αναγνωστική κουλτούρα που διαρκεί πολλές φορές μια ολόκληρη ζωή.

Οι Βιβλιοθήκες αυτές μαζί με τα Βιβλιοπωλεία είναι οι άγκυρες που μας δένουν με τις γειτονιές μας και τους ανθρώπους τους κάτι πολύ σημαντικό στις μέρες μας.Ευελπιστούμε σύντομα να δεχτούμε τους αναγνώστες μας, τα παιδιά,τους ερευνητές και τους επιστήμονες στις φιλόξενες πολιτιστικές εστίες μας για νέα πνευματικά ταξίδια.