Ένα ακόμη πανελλήνιο ρεκόρ στο άλμα σε μήκος, πέτυχε η Ραφαηλία Αποστολού στο πρόσφατο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου της ΕΑΟΜ ΑμΕΑ, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις αρχές Αυγούστου. Η νεαρή αθλήτρια της πόλης μας που αγωνίστηκε στην κατηγορία 38 γυναικών είχε μόνο ένα άκυρο άλμα στον αγώνα στην δεύτερη προσπάθειά της.

Στο τελευταίο της άλμα κατάφερε να προσγειωθεί στα 3.88μ καταρρίπτοντας το προηγούμενο δικό της ρεκόρ που ήταν 3.76 και το οποίο είχε πετύχει όταν αγωνίστηκε με την εθνική μας ομάδα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ντουμπάι το 2019.

Η Ραφαηλία αγωνίστηκε για πρώτη φορά και στα 100μ Γυναικών κατακτώντας την πρώτη θέση με επίδοση 16.63’’.

Σε καλή φόρμα παρά την έλλειψη αγώνων.
Παρά το γεγονός ότι έχει πραγματοποιήσει μόνο ένα αγώνα για φέτος η νεαρή αθλήτρια βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.

Το μεγάλο πρόβλημα για αυτήν όπως και για όλους τους αθλητές το τελευταίο διάστημα ήταν η μεγάλη αποχή από προπόνηση μέσα στον στίβο, λόγω των μέτρων περιορισμού διασποράς του Covid 19 .
Το αγώνισμά της απαιτεί άλματα με φορά και ειδική προπόνηση που δεν ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί έξω από το στάδιο.

Στόχος της για φέτος είναι να ξεπεράσει τα 4μ στον επόμενο αγώνα που θα πραγματοποιηθεί πιθανόν στα τέλη Οκτωβρίου εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Η Ραφαηλία είναι αθλήτρια του Π.Α.Σ.Κ.Α. Αθηνών και μαζί με τον προπονητή της Νίκο Γούσια έχουν “αθλητική στέγη” το κορυφαίο σωματείο στίβου “Φωκιανός” της πόλης μας.