Ανακοινώθηκε, το μεσημέρι της Πέμπτης, από το υπουργείο Παιδείας η αναπροσαρμογή της εξεταστέας ύλης των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του, έλαβε υπόψη τις έκτακτες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και με δεδομένη την γενική αναστολή λειτουργίας των σχολείων από την 11η Μαρτίου 2020.

Έτσι, προχωρά στον επανακαθορισμό της εξεταστέας ύλης για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με αναλογική μείωση σε όλα τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα στην Γ’ τάξη του συνόλου των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας, σύμφωνα με την πρόοδο που είχε πραγματοποιηθεί στη διδασκαλία της ύλης, μέχρι την ημερομηνία που ανεστάλη καθολικά η λειτουργία των σχολείων. Επισυνάπτονται οι σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις.

Οι αλλαγές του υπουργείου Παιδείας

Δείτε εδώ την ύλη για τα ΓΕΛ

Δείτε εδώ την ύλη για τα ΕΠΑΛ

«Γρίφος» η ημερομηνία των Πανελλαδικών

Άγνωστη πάντως παραμένει λόγω των συνθηκών η ημερομηνία έναρξης των πανελλαδικών, με το υπουργείο Παιδείας να ενημερώνει πως θα γίνει προσπάθεια να διεξαχθούν όσο το δυνατόν πιο κοντά στις καθιερωμένες ημερομηνίες και πάντα σύμφωνα με τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων.

Μιλώντας στο MEGA η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σχετικά με το ποια είναι η απώτατη ημερομηνία για τις Πανελλαδικές, δήλωσε πως «μετά τις 15 Ιουλίου είναι δύσκολα τα πράγματα. Θα πρέπει η έναρξη να είναι πριν από τότε».

«Προσπαθούμε να πάμε όσο πιο κοντά στον Ιούνιο γίνεται. Ο μόνος λόγος για να γίνουν τον Σεπτέμβρη οι εξετάσεις θα ήταν αν πει ο κ. Τσιόδρας ότι δεν πρέπει να υπάρξει συγχρωτισμός στην ίδια αίθουσα. Αν δεν το πει, δεν υπάρχει λόγος να γίνει αυτό» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά στο άνοιγμα των σχολείων η κ. Κεραμέως υποστήριξε ότι «δεν έχει αντίθετη ένδειξη. Έχουν ακουστεί διάφορες απόψεις. Με τον κ. Τσιόδρα μιλάμε καθημερινά στο τηλέφωνο. Είναι νωρίς ακόμα να κάνει κανείς προβλέψεις».

Όπως είπε «αυτός ο μήνας είναι ο πιο κρίσιμος. Φτάνει ένα μικρό παραστράτημα για να χαθούν όλες οι προσπάθειες. Θέλει ακόμα περισσότερη συμμόρφωση για τον Απρίλιο, ώστε να αποδώσουν τα μέτρα. Η εικόνα είναι αισιόδοξη».

Παράλληλα, υπογράμμισε πως δεν έχει εισήγηση μέχρι στιγμής να μην ανοίξουν τα σχολεία. «Τα δεδομένα αλλάζουν διαρκώς. Είναι πρώιμο να πει κάποιος τι θα γίνει μετά τις διακοπές του Πάσχα. Πιστεύω ότι όλοι κατανοούν ότι το πρώτο μέλημά μας είναι η υγεία των μαθητών, των οικογενειών, η δημόσια υγεία συνολικά. Καλά να είμαστε και θα τα κάνουμε όλα».

Πηγή :  in.gr