Παρέμβαση στις εργασίες καθαρισμού της κοίτης του ποταμού Καλέντζη από δέντρα και ξύλα στο ύψος της γέφυρας προς το Ρούσσο, πραγματοποίησε η δασική υπηρεσία. Συγκεκριμένα τις προηγούμενες ημέρες, μετά την καταστροφική πλημμύρα, η Περιφέρεια ξεκίνησε εργασίες καθαρισμού και απομάκρυνσης φερτών υλικών, μπαζών, βλάστησης και δέντρων που υπήρχαν ή συσσωρεύτηκαν από τα ορμητικά νερά.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο «Νέο Αγώνα» ο κ. Ρούντος, τον οποίο έχει μισθώσει η Περιφέρεια αναθέτοντας τον καθαρισμό, στο σημείο επενέβησαν υπηρεσίες του Δασαρχείου δηλώνοντας αρμόδιες σε ό,τι αφορά το σκέλος των δέντρων.«Προχώρησαν σε καταγραφή των δέντρων που υπάρχουν στην κοίτη και θα αναθέσουν σε ειδική εργολαβία την όποια κοπή και απομάκρυνση κριθεί αναγκαία» ανέφερε και πρόσθεσε ότι «με δυσκολία συνεχίζονται οι υπόλοιπες εργασίες καθαρισμού, οι οποίες πρέπει να ολοκληρωθούν προτού αλλάξουν οι καιρικές συνθήκες και καταστήσουν αδύνατη την όποια παρέμβαση».

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κ. Νούσιο, μας ανέφερε ότι η Περιφέρεια προχωρά με γοργούς ρυθμούς τις διαδικασίες αποκατάστασης και καθαρισμού. Διαδικασίες τις οποίες όμως δεν μπορούν να τρέξουν με την ίδια ταχύτητα οι δασικές υπηρεσίες. Σε μια πόλη και έναν Νομό που υπέστησαν πρωτοφανή καταστροφή και βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, το ζητούμενο είναι οι παρεμβάσεις να τρέξουν με διαδικασίες fast- track.

Με το χρόνο να πιέζει, αφού βρισκόμαστε στα μέσα του φθινόπωρου και μπροστά μας έχουμε ένα δύσκολο χειμώνα, προέχει η αποκατάσταση των προβλημάτων και των ζημιών που προκάλεσε η καταστροφική κακοκαιρία. Παράλληλα η ολοκλήρωση όλων εκείνων των εργασιών που θα αποτρέψουν πλημμυρικά φαινόμενα σε μια ενδεχόμενη κακοκαιρία, ακόμη και μικρότερης κλίμακας.

Η πρωτεύουσα του Νομού και μαζί τα χωριά πλησίον των ποταμών πνίγηκαν το βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου. Ένα μήνα μετά την καταστροφή, δεν μπορεί να γίνεται λόγος για καθυστέρηση των έργων στους ποταμούς, αλλά για την επιτάχυνση τους. Οι αρμόδιες υπηρεσίες καλούνται να επιδείξουν γρήγορα αντανακλαστικά, διεκπεραιώνοντας τις εργασίες όσο πιο σύντομα γίνεται.