ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
O αγώνας του ΑΣΚ στην Αθήνα με τον Τρίτωνα το περασμένο Σάββατο, ηταν ο πρώτος που είδαμε ύστερα από πέντε μήνες απόλυτης απραξίας σ’ ο,τι αφορά τα αθλητικά δρώμενα που αφορούν στην Καρδίτσα! Ξεπονέσαμε λίγο, καθώς δημιουργήθηκε όλο αυτό το διάστημα, ένα σύνδρομο στέρησης…

Ήταν το πρώτο αθλητικό (και πολιτιστικό συνάμα) γεγονός που αφορούσε στην περιοχή μας, το πρώτο που μας έβγαλε λίγο απ’ αυτόν τον…. κορωνοβομβαρδισμό που είναι καθημερινός εδώ και ένα χρόνο! Για πρώτη φορά μετά από καιρό αντί για κρούσματα μετρούσαμε καλάθια και το σκορ μιας αναμέτρησης!!!

Ισχύει αυτό που ξαναγράψαμε από τη στήλη και το συνειδητοποιούν πολλοί. Ακόμη και μέσα σε συνθήκες πολύ άσχημες, η ανάγκη για διασκέδαση υφίσταται πάντα. Ισως μάλιστα γίνεται και μεγαλύτερη διότι μέσω αυτής επιδιώκεις να ξεφύγεις απο τη φουρτούνα, να “απαλύνεις” λίγο το μυαλό, να γαληνεψεις και να ισορροπήσεις ψυχικά.

Τόσο μεγάλο διάστημα αθλητικής και πολιτιστικής “νέκρας” στην Καρδίτσα είχε να υπάρξει από την κατοχή!!! Ναι, οπως το διαβάζετε! Από την περίοδο που η Ελλάδα βρισκόταν καταμεσής στο έρεβος και κάτω από τη μπότα των ναζι! Ακόμη και τότε όμως κάποια μαγαζιά που έπαιζαν μουσική λειτουργούσαν ενώ διεξάγονταν κανα παιχνίδι ποδοσφαίρου!

Μάλιστα η Αναγέννηση είχε δώσει αγώνα και με ομάδα Ιταλών στρατιωτών τον οποίο είχαμε παρουσιάσει σ’ ένα από τα πολλά ιστορικά αφιερώματα που έχουμε κάνει κατα καιρούς! Όλο δηλαδή και βρισκόταν κάποια ευκαιρία να γίνει κανα δίτερμα έστω και κάτω από τις… κάνες των όπλων!

Τώρα από τον περασμένο Μάρτιο δεν κουνιόταν φύλλο! Πάγωσε το σύμπαν. Ήταν, λοιπόν, επόμενο να στηθούμε μπροστά από τους υπολογιστές το περασμένο Σάββατο και ν’ απολαύσουμε το ματσάκι του ΑΣΚ, έστω κι αν αυτό στο τέλος δεν εμπεριείχε το συναίσθημα της χαράς αφού ήλθε η ήττα. Το τελευταίο που είχε σημασία ήταν αυτό στη γενική αίσθηση που αποκομίσαμε.

Βέβαια μιλάμε για τηλεπαρακολούθηση κι όχι για φυσική παρουσία στην εξέδρα. Μιλάμε για… “σκοιλ ελικίκου” που με τίποτα δεν μπορεί ν’ αντικαταστήσει τη συμμετοχή του φιλάθλου σ’ ένα αθλητικό γεγονός, όπως κι ενός θεατή σε μια συναυλία ή θεατρική παράσταση!

Η μέρα άλλωστε που θα μπορούμε να πάμε στα γήπεδα, στους συναυλιακούς χώρους και στα θέατρα ελεύθερα και μαζικά χωρίς να κινδυνεύουμε να συλληφθούμε από… κατοχικές δυνάμεις, κατά πως φαίνεται θ’ αργήσει ακόμη πολύ.

Μέχρι τότε θα τη βγάζουμε με…. τηλεκπαίδευση! Να είναι καλά και η Κεραμέως (βεβαίως βεβαίως) που… εκσυγχρόνισε την παιδεία και θα μπορούμε και εμείς οι κοινοί θνητοί ν’ απολαμβάνουμε αγώνες εξ αποστάσεως!!!

Από την προσεχή Κυριακή, μάλιστα ξεκινάει και η Αναγέννηση στη Γ εθνική. Ποιος τη χάρη μας δηλαδή! Πραγματική… χλιδή λέμε!!!

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Αυτή η τρομερή στέρηση για παρακολούθηση αθλητικών γεγονότων, αλλά και πολιτιστικών, θα βγει με το που θα τελειώσουμε απ’ αυτή την ιστορία, ελπίζουμε σύντομα! Θα γεμίσουν γήπεδα και κάθε άλλου είδους χώροι με γεγονότα!

«Αναπολώ»…
Το περιέγραφε ένας φίλος με χαρακτηριστικό και ευρηματικό τρόπο: «Αναπολώ παλιές κοινωνικές εκδηλώσεις. Γάμους, βαφτίσεις, κοπή πίτας, σχολικές γιορτές ή και παρελάσεις! Βαριόμουν και μίρλιζα όταν ήμουν παρών παλαιότερα και είχα νεύρα πολλά κι αγχομαχούσα πότε θα τελειώσουν να σηκωθώ να φύγω. Τώρα μ’ αυτά που περνάμε, αποζητώ ακόμη και τα… μνημόσυνα»!!!

Στριμωξίδι!
Τη βλέπουμε τη δουλειά! Αν μείνουμε όρθιοι μετά απ’ αυτό τον εφιάλτη και επαναρχίσει η ζωή, στο τέλος θα τρέχουμε με χαρά ακόμη και στις κηδείες να μοιραστούμε δια ζώσης και από κοινού ένα γεγονός! Χθες πάντως στον Αγιο Στεφανο σε κηδεία Αρχιμανδρίτη έγινε ο χαμός (ΦΩΤΟ)! Σκαρφάλωσαν μέχρι και στα κάγκελα!!! Oύτε στη ΘΥΡΑ 7 τέτοιο στριμωξίδι!