Τα τρακτέρ τους παρέταξαν στις δύο πλευρές της παλιάς εθνικής οδού Βόλου – Λάρισας, στο ύψος του Ριζόμυλου, οι αγρότες της περιοχής, στο πλαίσιο κινητοποιήσεων, που αποφασίστηκαν το περασμένο Σάββατο στα Φάρσαλα. Ειδικότερα αποφασίστηκε να κατέβουν από την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου τα τρακτέρ στους δρόμους διεκδικώντας την επίλυση των αιτημάτων που έχουν οι αγρότες.

Ο κ.Θ. Γεωργαδάκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας δήλωσε ότι συγκροτήθηκε επιτροπή αγώνα στο Ριζόμυλο. “Σήμερα οι αγρότες έβγαλαν τα τρακτέρ στους δρόμους, παρατάσσοντάς τας στις δύο πλευρές της παλιάς εθνικής οδού στο ύψος του Ριζομύλου. Ζητάμε από όλους να στηρίξουν τον αγώνα.”Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων έχει σήμερα συνάντηση με αγρότες στο Στεφανοβίκειο και την Τετάρτη στη Ζαγορά, ενώ κινητικότητα υπάρχει και στον Αλμυρό.

Μερικά από τα αιτήματα που θέτουν αγρότες είναι:αφορολόγητο πετρέλαιο για όλους τους αγρότες, αφορολόγητα αγροτοεφόδια, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, μείωση του αγροτικού και οικιακού ηλεκτρικού ρεύματος, αλλαγή του αναχρονιστικού Κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να γίνει δημόσιος και κρατικός φορέας και να αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς για όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους και τέλος αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος.

Δραστηριοποίηση παρατηρείται και σε άλλα χωριά της περιοχή του δήμου Ρήγα Φεραίου και αναμένεται την Παρασκευή να βγουν στον κόμβο του Αερινού τα τρακτέρ.
Ο Αγροτικός Σύλλογος Αλμυρού και Σούρπης στο πλαίσιο υλοποίησης των αποφάσεων της Πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων καλεί όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής μεθαύριο Πέμπτη, στις 7.00 μ.μ., στο καφενείο «Καραφέρης», στην Ευξεινούπολη Αλμυρού, να συζητήσουν τα προβλήματα και να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις.