Εν αναμονή πίστωσης της προκαταβολής των αποζημιώσεων, βρίσκονται οι επιχειρηματίες που έχουν καταθέσει πλήρη φάκελο δικαιολογητικών στην Π.Ε Καρδίτσας, για τις ζημιές που υπέστησαν από τον «Ιανό».
Μέχρι την Παρασκευή είχαν κατατεθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας περίπου 750 φάκελοι. Σύμφωνα με τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Νίκο Καραγιάννη, απ΄ τους φακέλους αυτούς έχουν ελεγχθεί οι 300 και απεστάλησαν στο Υπουργείο για να πιστωθεί σε πρώτη φάση η προκαταβολή 20%. Η αποστολή των φακέλων γίνεται κάθε Παρασκευή.
Όπως υπογράμμισε ο κ. Καραγιάννης κατόπιν ενημέρωσης που είχε από τον Γ. Γραμματέα του Υπ. Οικονομικών κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, αναμένεται εντός των ημερών η πίστωση της προκαταβολής σε 20 επιχειρήσεις και θα ακολουθήσουν άλλες 80 των οποίων οι φάκελοι έχουν ελεγχθεί. Μετά την πίστωση της προκαταβολής, η διαδικασία περνάει στο υπ. Ανάπτυξης, οπού θα διενεργηθεί νέος έλεγχος και θα ακολουθήσει η πληρωμή των υπόλοιπων αποζημιώσεων.
Εφάπαξ αποζημίωση
5.000 και 8.000 ευρώ

Σε ότι αφορά την εφάπαξ αποζημίωση- επίδομα, σύμφωνα με τον κ. Τριαντόπουλο, το ποσό των 5.000 ευρώ έχουν λάβει περίπου 2.500 φυσικά πρόσωπα και τα 8.000 ευρώ περίπου 2.400 επιχειρήσεις. Τα στοιχεία αυτά όπως υπογραμμίζει ο κ. Καραγιάννης προέρχονται απ’ όλες τις περιοχές που χτύπησε ο «Ιανός», ωστόσο σύμφωνα με τις επισημάνσεις του Γενικού Γραμματέα, η πλειοψηφία (περισσότερες από 1.700) αφορά την Π.Ε Καρδίτσας. Μάλιστα χθες το υπουργείο Υποδομών εξέδωσε απόφαση με την οποία κι άλλες επιχειρήσεις στο Ν. Καρδίτσας θα λάβουν τα 8.000 ευρώ της εφάπαξ αποζημίωσης.

Ενημέρωση για προβλήματα
Διευκρινιστικά ο κ. Καραγιάννης, επισήμανε ότι στις περιπτώσεις εκείνες των αιτήσεων για τα 5.000 και 8.000 ευρώ που καταγράφονται πρόβλημα, οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται από τις υπηρεσίες τηλεφωνικά, με μήνυμα ή mail.
Παρότι για την εφάπαξ αποζημίωση των 8.000 ευρώ κατατέθηκαν περιπου 3.200 αιτήσεις από επιχειρήσεις του Ν. Καρδίτσας, δεν θα καταθέσουν όλες φάκελο για περαιτέρω αποζημιώσεις. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το 8χιλίαρο καλύπτει σε πολλές περιπτώσεις τις ζημιές.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα