Προσποιούνταν αιρετό του Δήμου Καρδίτσας για να αποσπάσουν χρήματα από φούρνους

ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ

Τη γνωστή μέθοδο της τηλεφωνικής απάτης «επιστράτευσαν» χθες άγνωστοι, οι οποίοι προσποιούμενοι Αντιδήμαρχο του Δήμου Καρδίτσας, επιχείρησαν να αποσπάσουν χρήματα από Καρδιτσιώτες επαγγελματίες.

Τους τελευταίους μήνες, όπως έχει επισημάνει επανειλημμένως ο «Νέος Αγών», έχουν καταγραφεί πολλές προσπάθειες εξαπάτησης δημοτών, με τους επιτήδειους να δρουν προσποιούμενοι θεσμικά πρόσωπα της περιοχής ή συγγενικά τους πρόσωπα.
Η μέθοδος είναι γνωστή.

Επιτήδειοι προσποιούνται τηλεφωνικά αιρετό του Δήμου Καρδίτσας (εκλεγμένο Αντιδήμαρχο) και απευθύνονται σε επαγγελματίες, προκειμένου να προχωρήσουν σε αγορές υπηρεσιών ή προϊόντων.

Μάλιστα αυτή τη φορά χρησιμοποιώντας το όνομα του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Σωτήρη Αντωνίου, όπως μας επισήμανε ο ίδιος, αξίωσαν την αγορά μεγάλων ποσοτήτων άρτου από τρεις φούρνους (έναν από την Καρδίτσα και δύο από χωριά).

Με τη μέθοδο που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι, ζητούν από τα υποψήφια θύματα τους αριθμούς των τραπεζικών λογαριασμών προκειμένου να καταθέσουν τα αντίστοιχα ποσά.
Στη συνέχεια τους στέλνουν πλαστό αποδεικτικό με το οποίο τους ενημερώνουν ότι έγινε η κατάθεση των χρημάτων, η οποία υποτίθεται ότι είναι κατά λάθος μεγαλύτερη από την κανονική, ζητώντας από το υποψήφιο θύμα να τους επιστρέψει την υποτιθέμενη «διαφορά».

Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και ειδικά οι επαγγελματίες σε τέτοιες περιπτώσεις καλό είναι να επιβεβαιώνουν οποιαδήποτε συναλλαγή πριν τη διεκπεραίωσή της.