Πετρέλαιο θέρμανσης για του χρόνου προμηθεύονται οι Καρδιτσιώτες, εκμεταλλευόμενοι τις διεθνείς εξελίξεις.

Μιλώντας στο «Νέο Αγώνα» ο Πρόεδρος των Βενζινοπωλών Νομού Καρδίτσας κ. Μπάμπης Μαργαρίτης, τόνισε πως τα τελευταία 24ωρα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης. «Το μόνο καύσιμο που«φεύγει» στην παρούσα χρονική συγκυρία είναι το πετρέλαιο θέρμανσης, το οποίο θα πωλείται, ωστόσο, μέχρι τα τέλη του μήνα, αφού τότε λήγει η περίοδος διάθεσης.

Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης έχει «κατρακυλήσει» στα 0,75 ευρώ ανά λίτρο και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, οι καταναλωτές να προμηθεύονται πετρέλαιο για τη νέα χρόνια» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος των Βενζινοπωλών. Η τιμή του πετρελαίου κίνησης σύμφωνα με τον κ. Μαργαρίτη, κυμαίνεται στο 1,20 ευρώ ανά λίτρο από 1,40. Πτώση της τιμής καταγράφεται και για την αμόλυβδη βενζίνη, η οποία πωλείται προς 1,39 ευρώ ανά λίτρο από 1,58 λεπτά που πωλούνταν το περασμένο διάστημα.

Ο κ. Μαργαρίτης διευκρίνισε πάντως πως δεν θα υπάρξουν μεγάλες μειώσεις στις τιμές των καυσίμων, λόγω της υψηλής φορολογίας. Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί πως η πτώση του τζίρου για τους βενζινοπώλες από το ξεκίνημα της καραντίνας, φθάνει ακόμη και το 80%.