Πιο πιθανό να καταλάβει τη Μόσχα ο Ζελένσκι από το να φτιάξουμε ποδόσφαιρο!

ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Ματσάρα με τα όλα του ήταν το χθεσινό  πολυσυζητημένο ντέρμπι κορυφής της super league 2 ανάμεσα στη Βέροια και τη Λάρισα! Μακάρι όλα να γινόταν κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες και χωρίς την διαιτησία να θέλει να σπρώξει τον έναν ή τον άλλον…

Με τη συζήτηση που σηκώθηκε φέτος (δικαιολογημένα) για την εύνοια της Βέροιας και με τις συνεχείς αναφορές του Κούγια τα τελευταία εικοσιτετράωρα για τα… “βαπόρια από την Περσία” που πιάστηκαν στην Ημαθία, δεν τους έπαιρνε να κάνουν “εγκλήματα” και γι’ αυτό όρισαν και ξένο διαιτητή!

Ο κροάτης έκανε λάθη, αλλά ήταν εμφανές (γι’ αυτούς που καταλαβαίνουν τι βλέπουν), πως σφύριζε ό,τι έβλεπε. Βέβαια, ακόμη κι έτσι τα σφυρίγματα ευνόησαν τη Βέροια σε δυο περιπτώσεις, όπως στη φάση του πέναλτι (το οποίο ορθώς καταλογίστηκε) που προηγήθηκε φάουλ πάνω στον Ογκμποε και στο απίστευτο δοκάρι του Καπνίδη με την κενή εστία που επίσης προηγήθηκε επιθετικό φάουλ.

Κανείς δεν μπορεί να πει ομως οτι είχε πρόθεση ο διαιτητής. Αλλωστε σε τέτοια ματς που έχουν τον χαρακτηρισμό του ντέρμπι και είναι όλοι οι προβολείς στραμμένοι πάνω τους τους οι αρμόδιοι προσέχουν. Τα “χειρουργεία” γίνονται σε ανύποπτο χρόνο με… “βατούς” αντιπάλους!

Σε κάθε περίπτωση είδαμε ένα ωραίο παιχνίδι χθες ανάμεσα σε δύο πολύ καλές ομάδες. Και το γεγονός ότι αυτές όχι μόνο δεν κατόρθωσαν να κερδίσουν την Αναγέννηση, αλλά η μία εξ αυτών (Βέροια) έγινε… “φύλλο και φτερό” προσφάτως, μας δίνει κι ένα στίγμα για τις δυνατότητες της τελευταίας.

Μακάρι τα πρωταθλήματα να κρίνονταν έτσι. Να βλέπαμε αυτούς τους συναρπαστικούς αγώνες, να εναλάσσονταν τα συναισθήματα από τη στεναχώρια για την ήττα, στη χαρά για τη νίκη και να έπαιρνε ο καλύτερος (ή έστω ο πιο τυχερός) αυτό που άξιζε με την ολοκλήρωση της σεζόν.

Τότε θ’ απολαμβάναμε πραγματικά όλη την ομορφιά του ποδοσφαίρου! Ιδιαιτερα σε μια διοργάνωση με σπουδαίες ομάδες πόλεων απ’ όλη την Ελλάδα. Δυστυχώς όμως αυτό για τη δική μας πραγματικότητα και ιδιαίτερα για το συγκεκριμένο πρωτάθλημα, εντάσσεται στη σφαίρα της ουτοπίας!

Πιο πιθανό είναι να καταλάβει ο Ζελένσκι τη Μόσχα, παρά να γίνει η Β’ Εθνική Ελλάδος (όπως κι αν ονομάζεται) ένα πρωτάθλημα αξιοκρατικό που θα παίζεται μόνο στο γήπεδο…

Οπότε προσαρμοζόμαστε αναλόγως. Πάμε τώρα στο καίριο ερώτημα: Με το χθεσινό “Χ” στη Βέροια προλαβαίνει η Αναγέννηση να πλησιάσει την κορυφή και να ξαναναμπεί στο “κόλπο”;
Φυσικά και προλαβαίνει γιατί έχουμε μπροστά μας έντεκα ολόκληρες αγωνιστικές όπου μπορούν να γίνουν τα πάντα. Με καθαρώς αγωνιστικά κριτήρια δηλαδή είναι όλα μα όλα πιθανά.

Να εχουμε όμως υπόψιν, πως και αυτό το πρωτάθλημα δεν θα κριθεί μόνο στα αγωνιστικά δρώμενα αλλά και σε πολλούς γνωστούς… αστάθμητους παράγοντες!

————————-

«Η ζωή είναι αυτό που σου συμβαίνει ενώ ψάχνεις για κάτι άλλο»

Thomas La Mance, Αμερικάνος κωμικός