Πλούσια ήταν η κοινωνική προσφορά του Περιφερειακού Τμήματος Καρδίτσας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη διάρκεια του 2019, μια χρονιά ορόσημο για τη δράση του Ερυθρού Σταυρού.

Ο απολογισμός του έργου του τοπικού τμήματος έγινε χθες το απόγευμα στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο “Κιέριον”, από τον Πρόεδρό του κ. Β. Γκιζλή παρουσία του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Αντωνίου Αυγερινού.

Ο κ. Γκιζλής στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: “Ως πρώτο εκλεγμένο περιφερειακό Δ.Σ. αναλάβαμε την πρόκληση να διατηρήσουμε σε υψηλό επίπεδο ένα δραστήριο, νοικοκυρεμένο τμήμα που αναλάβαμε από τις προηγούμενες διοικήσεις και τον επί σειρά ετών πρόεδρο κ. Αντωνόπουλο και να προσπαθήσουμε, αν είναι δυνατό, να προχωρήσουμε λίγα βήματα παραπάνω.

Πράγματι η Νοσηλευτική υπηρεσία μας, που διευρύνθηκε με 14 ακόμη εθελοντές ενίσχυσε τη διαρκή ενεργό παρουσία της σε δομές όπως το γηροκομείο και οικοτροφεία της περιοχής μας. Παράλληλα, συνέχισε τόσο την υγειονομική κάλυψη πλείστων αθλητικών, πολιτιστικών, επετειακών και θρησκευτικών εκδηλώσεων όσο και το σημαντικό εκπαιδευτικό της έργο πιστοποιώντας στις πρώτες βοήθειες ακόμη 90 συμπολίτες μας. Πάντα φυσικά με την καθοδήγηση και τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση των εθελοντών από την πολύπειρη νοσηλεύτριά μας κ. Ντίνα Θεοδοσίου. Αλλά και η κοινωνική υπηρεσία του τμήματός μας, που ετοιμάζεται να εκπαιδεύσει μια νέα σειρά εθελοντών συνέχισε την πλούσια εθελοντική της δράση. Περισσότερα από 620 δέματα, μοιράστηκαν σε 220 δικαιούχες οικογένειες που τα είχαν πραγματικά ανάγκη. Φυσικά η δράση των εθελοντών κοινωνικής πρόνοιας δε σταματά εκεί αφού έχουν διαρκή παρουσία σε δομές όπως το Θεοδωρίδειο Κέντρο ΑμεΑ Ορίζοντες, η Στέγη φιλοξενίας Ανηλίκων Καρδίτσας, το ΚΑΠΗ, το πρώην ΚΕΠΕΠ, ενώ συνεργάζονται όταν παραστεί ανάγκη και με την Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου, όπως και άλλους φορείς της πόλης μας. Και στον τομέα όμως της αγωγής υγείας και της επιμόρφωσης των συμπολιτών μας σε κρίσιμα θέματα υγείας, όπως ο καρκίνος του μαστού ή ο εθισμός στο διαδίκτυο το τμήμα μας διοργάνωσε ή συμμετείχε ως συνδιοργανωτής σε επιστημονικές εκδηλώσεις με ομιλητές υψηλού κύρους που διεξήχθησαν με μεγάλη επιτυχία”. Ο κ. Γκιζλής παρέθεσε και τους στόχους του τμηματος για το επόμενο διάστημα και ευχαρίστησε όλους όσοι με κάθε τρόπο στηρίζουν τη δράση του.

Το υψηλό επίπεδο λειτουργίας και προσφοράς του τοπικού τμήματος εξήρε ο Προεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Αντ. Αυγερινός επισημαίνοντας ότι η δράση του αποτελεί παράδειγμα για πολλά τμήματα ανά την Ελλάδα.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσικό πρόγραμμα από τις “Μουσικές Αποδράσεις”.