Σε ένα μήνα περίπου θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές και στα επιτελεία των κομμάτων επικρατεί «πυρετός» διεργασιών, για τους υποψηφίους που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια.

Σήμερα, ο «Νέος Αγών» παρουσιάζει τα ονόματα που συγκεντρώνουν μεγάλες πιθανότητες για να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια των κομμάτων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ και του ΚΚΕ στο Νομό Καρδίτσας.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Στην τοπική Νέα Δημοκρατία επικρατεί… συνωστισμός ονομάτων και κανείς δεν πρέπει να θεωρείται σίγουρος, πέρα από τον νυν βουλευτή και γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας Κώστα Τσιάρα και την Σοφία Τόλια, η οποία ανακοινώθηκε το περασμένο διάστημα.

«Κλεισμένη» θα πρέπει να θεωρείται η θέση της Ασημίνας Σκόνδρα, ενώ μεγάλες πιθανότητες συγκεντρώνει και ο πρώην Δήμαρχος Ιθώμης και αντιδήμαρχος Οικονομικών στο Δήμο Καρδίτσας, Σταύρος Παπαγεωργίου.

Από κει και πέρα τώρα, τα ονόματα που συγκεντρώνουν πιθανότητες είναι ο Δήμαρχος

Μουζακίου Γιώργος Κωτσός, ο πρώην βουλευτής Γιώργος Αναγνωστόπουλος, ο πρώην Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας Σωτήρης Κουλοκτσής, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ορέστης Ψαχούλας και ο ΟΝΝΕΔίτης Φώτης Βρέκος.

ΣΥΡΙΖΑ

Ρευστή είναι και η κατάσταση στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ. Οι τρεις εκλεγμένοι βουλευτές Σπύρος Λάππας, Χρυσούλα Κατσαβριά Σιωροπούλου και Παναγιώτα Βράντζα, εκτός απροόπτου θα… ριχτούν εκ νέου στη «μάχη» σταυρού.

Το τέταρτο όνομα που φαίνεται πως έχει «κλειδώσει», είναι αυτό του συντονιστή της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ηλία Αντωνίου. Από κει και πέρα, έχουν ακουστεί τα ονόματα του πρώην Δήμαρχου Καρδίτσας Δομήνικου Βερίλλη, του αρχιτέκτονα Στέφανου Ζαφειρόπουλου και του Κώστα Αγόρη, δημοσιογράφου, με καταγωγή από την Αργιθέα.

ΚΙΝΑΛ

Στο Κίνημα Αλλαγής περιπλέχθηκε χθες η κατάσταση μετά την απόσυρση της υποψηφιότητας, για προσωπικούς λόγους όπως επικαλέστηκε ο ίδιος, του Στέφα-

νου Ντράχα. Πλέον οι τέσσερις σίγουροι που θα βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στο νομό Καρδίτσας είναι οι Σωτήρης Παπαγεωργίου, Νίκος Ευθυμιάδης, Νίκος Κουκόσιας και Δώρα Θωμοπούλου.

Πλέον αναζητούνται ακόμη δύο πρόσωπα, εκ των οποίων η μία αναμένεται να είναι γυναίκα, λόγω της ποσόστωσης.

ΚΚΕ

Όσον αφορά το ΚΚΕ, το ψηφοδέλτιο θα συγκροτηθεί μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες που προβλέπονται από το κόμμα. Αγγελου Ληδα – Ξενια, Πολυγένης Αριστοτελης, Κουτρα Χαρικλεια, Κρανιας Βασιλειος και Τσιουτρας Ιωαννης ήταν υποψήφιοι βουλευτές το 2015. Εκτός απροόπτου, δεν θα συμμετέχει στη «μάχη» για τις εθνικές εκλογές το ιστορικό στέλεχος του κόμματος και πρώην Βουλευτής Βαγγέλης Μπούτας, ο οποίος βρίσκεται σε στάδιο ανάρρωσης από το ατύχημα που είχε με το τρακτέρ του.

K.Φ.

Από την έντυπη έκδοση του «Νέου Αγώνα»