Σαράντα πολύτιμες φιάλες αίματος για την ενίσχυση των αποθεματικών του Νοσοκομείου Καρδίτσας προσέφεραν πολίτες και κληρικοί, οι οποίοι συμμετείχαν στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε χθες το συσταθέν Ίδρυμα Αιμοδοσίας της Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων «ο Άγιος Κωνσταντίνος ο εν Καππούα (Καππά) Καρδίτσης μαρτυρήσας».

Η εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης με τη συνδρομή του προσωπικού του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου, σύμφωνα με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα. Σκοπός του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος Αιμοδοσίας είναι η συμβολή για την ευαισθητοποίηση των πολιτών στην προσφορά αίματος, για την ενίσχυση των αποθεμάτων του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας.

Οι ανάγκες του Νοσοκομείου για αίμα είναι μεγάλες, καθώς τον τελευταίο χρόνο εξαιτίας της πανδημίας έχουν περιοριστεί οι εθελοντικές αιμοδοσίες, με αποτέλεσμα τα αποθέματα αίματος να βρίσκονται σε οριακά επίπεδα. Ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος ευχαρίστησε τους αιμοδότες για την πολύτιμη συμμετοχή τους, τον Διευθυντή του Τμήματος Αιμοδοσίας κ. Κώστα Αθανασίου και το προσωπικό για την καθοριστική συμβολή τους.

«Σε τακτά χρονικά διαστήματα το Ίδρυμα αιμοδοσίας θα λειτουργεί. Ελπίζουμε αυτή η προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει κι άλλους συμπολίτες, προσφέροντας το δώρο της ζωής σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη» ανέφερε μεταξυ άλλων ο κ. Τιμόθεος. Από την πλευρά του ο κ. Αθανασίου ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για τη πρωτοβουλία του, καθώς και όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα προσφέροντας αίμα, ενώ κάλεσε τους Καρδιτσιώτες να ενισχύσουν τη συγκεκριμένη προσπάθεια.