Ανάκληση αποφάσεων για τα 8.000 ευρώ

Στη μερική ανάκληση αποφάσεων που είχε εκδώσει τους προηγούμενους μήνες για το επίδομα εφάπαξ ενίσχυσης σε επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον «Ιανό» και τις συνεπακόλουθες πλημμύρες, προχώρησε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Το Υπουργείο ανακαλεί την απόφαση για 8 δικαιούχους που έλαβαν την εφάπαξ ενίσχυση ύψους 8.000 ευρώ.

Από τις περιπτώσεις αυτές, οι πέντε αφορούν το Νομό Καρδίτσας και συγκεκριμένα τρεις την Καρδίτσα, μία κοινότητα του Δήμου Καρδίτσας και ακόμη μία το Μουζάκι. Οι υπόλοιπες είναι περιπτώσεις σε Φθιώτιδα και Ζάκυνθο. Την ίδια ώρα υπάρχουν περιπτώσεις επαγγελματιών που έχουν πληγεί, έχουν υποβάλει αιτήσεις και δικαιολογητικά, ωστόσο ακόμη δεν έχουν λάβει την εφάπαξ ενίσχυση και αποζημιώσεις. Πληττόμενοι δημότες (σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά) που επικοινωνούν με την εφημερίδα εκφράζουν τον εύλογο προβληματισμό και την ανησυχία τους για το «πάγωμα» της διαδικασίας.

Τα συναρμόδια υπουργεία καλούνται να συνεχίσουν τις διαδικασίες με την ίδια ταχύτητα με την οποία ξεκίνησαν το πρώτο διάστημα μετά την καταστροφική πλημμύρα.
Κ.Π.