ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΟΥΡΚΑ

Ο Προπονητής Γιάννης Ποντίκας παίρνει την ‘’σκυτάλη’’ στις μίνι συνεντεύξεις της στήλης, με αφορμή, εξαιτίας της πανδημίας, της διακοπής του πρωταθλήματος. Ο γνωστός κόουτς βρίσκεται φέτος στο τιμόνι του Αετού Αγ. Θεοδώρου, η πορεία του οποίου χαρακτηρίζεται πετυχημένη στο πρωτάθλημα της Α1 Ερασιτεχνικής. Εκθειάζει ιδιαίτερα τα νέα παιδιά που βρίσκονται στο ρόστερ,…αποθεώνει τον Γιώργο Νταρακλίτσα που είναι δίπλα στην ομάδα (!),ενώ στέκεται και στη κατάσταση με την διακοπή λόγω του κορωνοιού.

Καταρχήν, για το ότι ο Αετός είναι μέσα στους στόχους του:
‘’Ο στόχος που βάλαμε απο την αρχή της χρονιάς με την διοίκηση δεν ήταν άλλος απο την γρήγορη και άνετη παραμονή μας.Το πρότζεκτ που θα τρέχαμε κατά την διάρκεια της χρονιάς είχε ρίσκο και αντιμετωπίστηκε με δυσπιστία απο πολλούς στην αρχή.Στην πορεία και με τα αποτελέσματα που ήρθαν αρχίσαμε να κοιτάζουμε την πρώτη 5άδα, στην οποία και βρισκόμαστε μέχρι την διακοπή’’.

Το ότι μαζί με την πορεία κέρδισαν σε εμπειρία και οι πιο νεαροι για έναν σύλλογο με παράδοση σε παικτες:
‘’Απο την αρχή της χρονιάς στόχος ήταν η δημιουργία μιας ομάδας με αρκετούς νέους ηλικίας 15-17 ετών και τα ντόπια παιδιά του χωριού. Έτσι ήρθαν παιδιά απο τις ακαδημίες Αναγέννησης που δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής στα πρωταθλήματα υποδομών να στελεχώσουν την ομάδα και εξελιχθούν μέσα από τα παιχνίδια σε μεγαλύτερη κατηγορία.Σε όλο αυτό βοήθησε η διοίκηση της ομάδας που πάντα ήταν δίπλα, οι ντόπιοι ποδοσφαιριστές που αγκάλιασαν αυτά τα παιδιά, αλλά και ο Γιώργος ο Νταρακλίτσας ο οποίος αποτελεί κόσμημα για το ποδόσφαιρό της Καρδίτσας. Ήταν πάντα εκεί να μιλάει και να συμβουλεύει όλους εμάς!’’

Η βαθμολογία λέει την αλήθεια;
‘’Η βαθμολογία αντικατοπτρίζει την αλήθεια και θεωρώ ότι Μουζάκι, Λιοντάρι και Διγενής δύσκολα θα χάσουν την προνομιούχο τριάδα. Έδειξαν σταθερότητα σε όλη την διάρκεια της χρονιάς και έχουν αποκτήσει μεγάλο προβάδισμα για αλλαγή κατηγορίας.
Η επιλογή του Αετού

Για την επιλογή στην ομάδα του Αετού ο Γιάννης Ποντίκας δήλωσε χαρακτηριστικά:
‘’Η επιλογή μου για την ομάδα του Αγ.Θεόδωρου έχει να κάνει με την συνεργασία που αναπτύξαμε απο το καλοκαίρι με την Αναγέννηση,αλλά και το ότι δεν ήθελα την Α κατηγορία που θα με έφερνε αντίπαλο με την ομάδα που υπηρετώ με πόστο στις Ακαδημίες 4 χρόνια τώρα’’.

Για το πως είναι για έναν προπονητή να δουλεύει με νέα παιδιά:
‘’Το να δουλεύει κανείς με μικρά παιδιά είναι ευλογία! Είναι κάτι το οποίο το έχω κάνει στο παρελθόν αρκετές φορές και θα συνεχίσω να το κάνω.Η όλη διαδικασία να ετοιμάσεις ένα παιδί απο την ακαδημία να παίξει στον ερασιτεχνικό θέλει μεγάλη υπομονή και επιμονή! Όσο εύκολα ενθουσιάζονται αυτά τα παιδιά με μια καλή εμφάνιση,μια νίκη, μια καλή ενέργεια τόσο εύκολα απογοητεύονται στο λάθος, την ήττα,την κακή εμφάνιση.Εσύ πρέπει να είσαι δίπλα, να στηρίζεις,να συμβουλεύεις,να διορθώσεις!’’

Ο Αετός στάθηκε ανταγωνιστικά στα περισσότερα ματς και κατάφερε να πάρει πολλούς βαθμούς από τις ομάδες της 4άδας :
‘’Είναι γεγονός ότι η ομάδα πήρε τους περισσότερους βαθμούς απο τις ομάδας της 4άδας, ενώ άφησε βαθμούς με αντιπάλους που βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.
Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν καταφέραμε να το λύσουμε με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε προβλήματα με τις ομάδες που παίζανε κλειστά, εφόσον δεν βρίσκαμε το γρήγορο γκόλ ώστε να βρούμε χώρους προς την εστία.Αντίθετα με τις ομάδες που θέλανε να παίξουν επιθετικά τα πράγματα γινόταν ευκολότερα μιας και διαθέτουμε ταχύτητα και αρκετό ενθουσιασμό, λόγω της ηλικίας!’’

Για το επίπεδο της κατηγορίας:
‘’Είναι η πρώτη μου χρονιά σε αυτή την κατηγορία και θεωρώ ότι υπάρχει ένα πρωτάθλημα αρκετά ανταγωνιστικό. Το επίπεδο θα μπορούσε να είναι και καλύτερο με περισσότερες ανταγωνιστικές ομάδες και ομάδες που να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της κατηγορίας τόσο απο έμψυχο δυναμικό, αλλά και οικονομικά.Είναι κρίμα να βλέπεις ομάδες μετά το μισό πρωτάθλημα να εγκαταλείπουν ή να έρχονται στο γήπεδο με 9-10 ποδοσφαιριστές και 11 μετά την έναρξη!

Ποσο είναι εφικτή μια επανεκκίνηση και αν μπορουν να ανταποκριθουν οι ποδοσφαιριστές.
‘’Όλο αυτό που ζούμε τις τελευταίες μέρες στην Ελλάδα, αλλά εδώ και τέσσερις μήνες σε όλο τον κόσμο είναι κάτι ασύλληπτο!
Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα σταματούσαν τα πάντα και κατ επέκταση και το ποδοσφαίρο.Η επιστροφή στην δράση θα είναι δύσκολη και αρκετά επίπονη για τον ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή. Η διακοπή είναι μεγάλη και η πίεση αν και εφόσον ξεκινήσουμε για να τελειώσουν τα πρωτάθληματα θα είναι αναπόφευκτη. Παρόλα αυτά όλοι θα κάνουμε ότι περνάει απο το χέρι μας,ώστε η επάνοδος στις αγωνιστικές υποχρεώσεις να γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο’’.

Και το μήνυμα για τις ημέρες:
‘’ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ!!!’