Ο αγώνας για την υπεράσπιση των Αγράφων, από τη μετατροπή τους σε βιομηχανικό κέντρο αιολικών, συνεχίζεται και δυναμώνει όλο και περισσότερο και στην Καρδίτσα…

Την Κυριακή στις 5 Ιουλίου διοργανώνεται από την “Ανοιχτή Συνέλευση Καρδίτσας” πορεία προς την ιστορική Νιάλα σε μία ακόμη δράση (στην οποία επίσης έχουν προαναγγείλει ότι μετέχουν πλήθος συλλογικοτήτων εντός και εκτός περιοχής), στα πλαίσια του μαχητικού αγώνα για την προστασία της δημόσιας γης.

Η συγκυρία είναι κρίσιμη καθώς οι αντιδράσεις σε όλη τη χώρα πλέον για την επερχόμενη ισοπέδωση της ορεινής και νησιώτικης Ελλάδας από τη βιομηχανία των αιολικών είναι έντονες και δυναμικές…

Όπως μεγαλώνει και η αγανάκτηση για τις απειλές που εκτοξεύονται δημοσίως, την επιχείρηση διάσπασης του κόσμου που αγωνίζεται, καθώς και τις διώξεις αγωνιστών.

Να μην λησμονούμε πως στην Καρδίτσα – για όσα συνέβησαν το περασμένο καλοκαίρι όπου συνεδρίασαν οι επιτροπες οικονομικών και δημοπρασιών για παραχώρηση δημόσιας δασικής γης – παραπέμπονται σε δίκη τέσσερις διαδηλωτές στις 10 Ιουλίου όπου αναμένεται, επίσης, μεγάλη διαδήλωση!

Θυμίζουμε ότι αυτές οι  “επικές συνεδριάσεις”  επιχειρήθηκε να γίνουν ερήμην της κοινωνίας καθώς με προκλητικό, αντικανονικό και παράτυπο τρόπο άφησαν τον κόσμο εκτός αίθουσας επιστρατεύοντας δυνάμεις καταστολής, που χρησιμοποίησαν χημικά διακυνδυνεύοντας την υγεία συμπολιτών!

Ο κόσμος  εδώ και πολύ καιρό σχημάτισε εμπεριστατωμένη εικόνα μέσα από την ενημέρωση για το τι πρόκειται να συμβεί στο όνομα της “πράσινης ανάπτυξης”. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα κινήματα υπεράσπισης της δημόσιας και ελεύθερης γης να γιγαντώνονται γεγονός που έχει θορυβήσει όλους όσοι σχεδιάζουν να μετατρέψουν τα βουνά και τα νησιά της χώρας, σε ένα απέραντο εργοτάξιο επιδοτούμενων “αιολικών” που έρχονται απο τη Γερμανία και άλλες χώρες του βορρά που “ξεστοκάρουν” τις αποθήκες τους για να καταστήσουν… μπαταρία την Ελλάδα!

Προσφάτως έγινε γνωστό ότι είναι σε εξέλιξη πρόγραμμα χιλιάδων ευρώ που βαπτίστηκε “άμβλυση των αντιδράσεων κοινωνιών” για τα αιολικά!  Μάλιστα όσο και να ψάξει κανείς δεν συναντά πουθενά ειδήσεις στα μεγάλα φόρουμ ενημέρωσης, για τις μεγάλες αντιδράσεις που υπάρχουν.

Έχουν προφανώς αντιληφθεί πως οι τοπικές κοινωνίες δεν τρώνε κουτόχορτο, ούτε θ’ αφήσουν περιοχές με τεράστια οικολογική και ιστορική αξία να τσιμεντοποιηθούν για τα κέρδη συγκεκριμένων ιδιωτικών εταιριών!

Η “Ανοιχτή Συνέλευση” ήδη δημοσιοποίησε την αφίσα (ΦΩΤΟ) για τη δράση της ερχόμενης Κυριακής και οι κορυφές των Αγράφων αναμένεται για άλλη μια φορά να πλημμυρίσουν από ζωή!

Οι κορυφές αυτές που σε σκοτεινές καμπές της ιστορίας αποτέλεσαν το καταφύγιο ελευθερίας, θα έχουν την υπεράσπιση που τους αξίζει!!!

Θ.Κ.