«Πράσινο φως» για τη δημιουργία υδατοδρομίου στο Λαμπερό από το Δημοτικό Συμβούλιο Λ. Πλαστήρα

«Όχι» είπε το σώμα στα αιολικά και ζητά την ανάκληση της απόφασης της ΡΑΕ

Το «πράσινο φως» άναψε το Δημοτικό Συμβούλιο Λίμνης Πλαστήρα για τη δημιουργία αδειοδοτημένου υδατοδρομίου στη θέση «Άγιος Αθανάσιος» Λαμπερού.
Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια συζήτησης του θέματος, εισηγητής του οποίου ήταν ο Πρόεδρος κ. Θωμάς Στεργιόπουλος, είναι η μοναδική έκταση εντός οικισμού που μπορεί να παρακάμψει τις αγκυλώσεις της ΖΟΕ (Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου) και δίνεται η δυνατότητα κατασκευής εγκαταστάσεων υδατοδρομίου.
Στο πλαίσιο αυτό, το σώμα αποφάσισε την άρση του χαρακτηρισμού του χώρου ως «κοινόχρηστου» και τη διάθεση του. Επίσης ενέκρινε τη σύνταξη των όρων δημοπράτησης για τη μίσθωση του χώρου, τον οποίο κατόπιν θα κληθούν να μελετήσουν οι ενδιαφερόμενες εταιρίες.
Όχι στα αιολικά
Παράλληλα, σε συνέχεια του θέματος της τοποθέτησης 9 γιγαντιαίων ανεμογεννητριών ύψους 180 μέτρων πάνω από τα χωριά, Κερασιά, Κρυονέρι, Φυλακτή, Πεζούλα και Νεοχώρι που ανέδειξε ο «Νέος Αγών» και σε συνέχεια της σχετικής επιστολής του Δημάρχου Λ. Πλαστήρα κ. Παναγιώτη Νάνου, το σώμα είπε «όχι» στα αιολικά στη λίμνη Πλαστήρα και ζητά να ανακληθεί η απόφαση του Προέδρου της Ρυθμιστής Αρχής Ενέργειας.
Η απόφασή που τέθηκε με εισήγηση του Δημάρχου ήταν σχεδόν ομόφωνη, με μόνο μία αρνητική ψήφο (Δημήτριος Παΐσης).