Στον πάγο αναμένεται να μπει η χώρα σταδιακά από το Σαββατοκύριακο και την επόμενη εβδομάδα, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν ότι ο πολικός αεροχείμαρρος αναμένεται να προκαλέσει κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας.

Από σήμερα θα ξεκινήσει μια ισχυρή ψυχρή εισβολή από τη βόρεια Ελλάδα, ενώ το Σάββατο, οι ψυχρές αέριες μάζες θα έχουν καλύψει όλη τη χώρα. Πολλοί είναι οι Καρδιτσιώτες που έχουν ήδη αρχίσει να προετοιμάζονται για την αντιμετώπιση του παγετού, μονώνοντας μετρητές, βρύσες και σωληνώσεις νερού – θέρμανσης που βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο και γενικότερα προχωρούν σε ενέργειες που θα αποτρέψουν την πρόκληση προβλημάτων στο νοικοκυριό.
Εκείνοι που είναι εκτεθειμένοι απέναντι στον πάγο είναι οι άνθρωποι της πρωτογενούς παραγωγής και ιδίως εκείνοι με υπαίθριες καλλιέργειες (οπωρολαχανικά και δενδρώδη), ενώ ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος έχει να κάνει με τη θέρμανση. Με τον υδράργυρο να κάνει… βουτιά, οι ανάγκες θέρμανσης θα αυξηθούν σε μια δύσκολη περίοδο, που οι ήδη «φουσκωμένοι» λογαριασμοί εξαντλούν οικονομικά τα νοικοκυριά.

Κ.Π.