Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του όπεν στο Ρότερνταμ.

Επικράτησε εύκολα του Ιλια Ιβάσκα με 2-0 σετ (6-4, 6-1 σε 1 ώρα και 11 λεπτά) και στην φάση των «8» τον περιμένει αύριο ο Αυστραλός Αλεξ Ντε Μινόρ.

Το Νο4 του κόσμου έκανε το καλύτερό του παιχνίδι, καθώς είχε 9 άσους, 85% κερδισμένο πρώτο σερβίς (29/34), 21 winners (έναντι 14 του αντιπάλου του) και μόλις 10 αβίαστα λάθη (21 ο Ιβάσκα), ενώ σε όλο το ματς βρέθηκε μόλις μία φορά αντιμέτωπος με break point στο 4-4 του πρώτου σετ. Το έσωσε και πήρε 7 games στη σειρά στη συνέχεια για να προκριθεί άνετα στους «8».

Ο δρόμος για τον τελικό είναι βατός πλέον καθώς αν ξεπεράσει και το εμπόδιο του Ντε Μινόρ, θα παίξει στα ημιτελικά με Μουσέτι ή Λεχέτσκα, αντίπαλοι που είναι σαφώς οι πιο βατοί που θα μπορούσε να έχει στην 4αδα με βάση το αρχικό ταμπλό.

Με άσο ο Τσιτσιπάς έκανε το 1-0, αλλά έχασε δύο ευκαιρίες για break στη συνέχεια με τον Ιβάσκα να ισοφαρίζει 1-1 από αβίαστο λάθος του Ελληνα τενίστα. Ο Στέφανος έκανε το 2-1 με love service game στη συνέχεια.

Ο Στέφανος έχασε άλλες τρεις ευκαιρίες για break στο επόμενο game, όμως με το δεύτερο love service game (ήρθε με έναν άσο και 2 winners) πήρε προβάδισμα 3-2.

Το 3-3 έγινε από αβίαστο λάθος του Τσιτσιπά, ο οποίος με ένα ακόμη καλό service game προηγήθηκε 4-3. Ενα φόρχαντ στο φιλέ του Στέφανου έκανε το 4-4 στο σετ, ενώ στη συνέχεια το Νο4 του κόσμου χρειάστηκε να σώσει break point σε κρίσιμο σημείο, για να κάνει το υπέρ του 5-4 με χαμένη επιστροφή του αντιπάλου του στο σερβίς του.

Ο Ιβάσκα σέρβιρε για να μείνει στο σετ, αλλά με τρία δικά του αβίαστα λάθη ο Τσιτσιπάς έκανε το πρώτο break στο ματς και παράλληλα το 1-0 στα σετ.

Με ένα ακόμη love service game ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 1-0 στο δεύτερο σετ, ενώ από 30-0 κάτω στο σκορ, έκανε break από διπλό λάθος του αντιπάλου του, για το 2-0 στο σετ. Το 3-0 ήρθε εύκολα με ένα ακόμη love service game που ήρθε από άσους, αδύναμες επιστροφές του Ιβάσκα και έναν winner του Στέφανου στο τέλος.

Με φόρχαντ winner έκανε δεύτερο break o Στέφανος και με άσο έφτασε άνετα στο 5-0 στο σετ. Το παιχνίδι δεν είχε γυρισμό για τον Ιβάσκα ο οποίος μετά το 3-0 κατέρρευσε. Σέρβιρε για να μείνει στο ματς και το έκανε εύκολα, μειώνοντας σε 5-1 με drop shot, αλλά ο Τσιτσιπάς έκλεισε το σετ και την πρόκριση με χαμένη επιστροφή του Λευκορώσου.

gazzeta sport