Εκδόθηκε η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ), με την οποία προβλέπεται o αριθμός του προσωπικού προς πρόσληψη στους Δήμους της χώρας για την κάλυψη των αναγκών καθαριότητας στα σχολεία. Η ΠΥΣ υπογράφεται από τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών, Χρήστο Σταικούρα και Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών «αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά το θέμα της καθαριότητας των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, διότι ο αριθμός των εργαζομένων πλήρoυς απασχόλησης είναι τουλάχιστον 30% υψηλότερος από το περυσινό». Επίσης «επιλύεται το χρόνιο πρόβλημα των εργαζομένων στα σχολεία, οι οποίοι δεν είχαν τα πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα που έχουν όλοι οι εργαζόμενοι».

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των υπαλλήλων που θα εργαστούν είναι ίδιος με τον περυσινό (5.000 εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης και 4.474 μερικής απασχόλησης), αλλά οι ώρες που καλύπτονται είναι ενισχυμένες. Γι’ αυτό και τα χρήματα που διατίθεται από τον κρατικό προϋπολογισμό έχουν αυξηθεί άνω του 50% και συγκεκριμένα κατά 28 εκατ. ευρώ. Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών επισημαίνεται ακόμη ότι στην απόφαση αυτή «λαμβάνονται υπόψη μια σειρά κοινωνικών κριτηρίων (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι κ.ά.), πριμοδοτούνται τα έτη εμπειρίας ώστε να διευκολύνονται οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες πολλών ετών στον τομέα της καθαριότητας».

Αναλυτικά οι θέσεις που προβλέπονται ανά δήμο στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας:

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ: 84 θέσεις πλήρους απασχόλησης και 51 μερικής

ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ: 7 θέσεις πλήρους απασχόλησης και 11 μερικής

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ: 6 θέσεις πλήρους απασχόλησης και 7 μερικής

ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ: 6 θέσεις πλήρους απασχόλησης και 25 μερικής

ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ : 7 θέσεις πλήρους απασχόλησης και 10 μερικής

ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ: 14 μερικής απασχόλησης

ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ: 12 θέσεις πλήρους απασχόλησης και 14 μερικής