«Μήνυμα» ενάντια στην ακρίβεια και υπέρ της προστασίας της δουλειάς και της υγείας έστειλαν σωματεία, σύλλογοι και φορείς σε συλλαλητήριο που διοργάνωσαν σήμερα το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας ύστερα από πρωτοβουλία του σωματείου εμποροϋπαλλήλων.

Πιο αναλυτικά, οι εκπρόσωποι των σωματείων αναφέρθηκαν στην ακρίβεια, τονίζοντας ότι «μπαίνουν πίσω οι ανάγκες όλων των πολιτών για τα συμφέροντα των λίγων», αλλά και στην ανάγκη ενίσχυσης της δημόσιας υγείας. Οι ίδιοι τόνισαν ότι σήμερα υπάρχουν οι κατάλληλες επιστημονικές τεχνολογίες και για να αντιμετωπίσει ο άνθρωπος τον κορωνοϊό. Αντί αυτού εδώ και πάνω από δύο χρόνια η Ελλάδα μετρά καθημερινά ανθρώπινες απώλειες σε μεγάλο αριθμό. Παράλληλα, σύμφωνα με τους ίδιους υπήρξαν και αρκετές περιπτώσεις ανθρώπων που διασωληνώθηκαν εκτός ΜΕΘ, καθώς δεν υπήρξε ουσιαστικά στήριξη της κυβέρνησης στο ΕΣΥ.

Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι έθιξαν κυρίως το ζήτημα της ακρίβειας, γεγονός που μπορεί να πάρει ακόμη πιο άσχημη τροπή λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία. Οι ίδιοι καταφέρθηκαν ενάντια στην κυβέρνηση, η οποία όπως είπαν άφησαν απροστάτευτους τους πολίτες μπροστά στις ανατιμήσεις που καθημερινά αντιμετωπίζουν. «Οι ηλεκτρικοί λογαριασμοί είναι δυσβάσταχτοι για κάθε νοικοκυριό, ενώ το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο κατέληξαν να είναι είδος πολυτελείας. Η βενζίνη που χρειαζόμαστε στα αυτοκίνητά μας αποτελεί απόδειξη πλουτισμού και προνόμιο μόνο για όσους έχουν γεμάτες τις τσέπες τους. Η ακρίβεια που βιώνουμε είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθείται εδώ και χρόνια στη χώρα μας, από την οποία κερδίζουν οι λίγοι και οι επιχειρηματικοί κολοσσοί», σημείωσαν χαρακτηριστικά εκπρόσωποι των φορέων και σωματείων.

Μεταξύ άλλων μίλησαν στο συλλαλητήριο ο Γενικός Γραμματέας Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Καρδίτσας, κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, ο εκπρόσωπος του Σωματείου των Πρώην Εργαζομένων Καρδίτσας, κ. Αριστείδης Μπαντής, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καλλιθήρου, κ. Γιώργος Βαγγελάκος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, κ. Κώστας Τζέλλας και ο Πρόεδρος Επαγγελματιών Φωτογράφων Καρδίτσας, κ. Γιάννης Παπαγεωργίου. Μετά τις ομιλίες των εκπροσώπων, πραγματοποιήθηκε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Το πλαίσιο των αιτημάτων

-Κρατική επιδότηση που να καλύπτει πλήρως τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου και πετρελαίου θέρμανσης. Καμία διακοπή στις παροχές αυτές.

-Διαγραφή της επιστρεπτέας προκαταβολής και του 30% των υπόλοιπων χρεών στην εφορία και τις τράπεζες.

-Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ. Κατάργηση ΕΝΦΙΑ, μείωση ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και τα καύσιμα.

-Απαλλαγή και αναδρομική επιστροφή όλων των δημοτικών τελών για όσο διάστημα είναι κλειστά τα καταστήματα ή παραμένουν τα περιοριστικά μέτρα λόγω πανδημίας.

-Να αποζημιωθούν άμεσα όλοι οι πληγέντες από τον ΙΑΝΟ στο 100% της πραγματικής ζημιάς.

-Να υλοποιηθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα και να προστατευτεί η ζωή και η περιουσία των κατοίκων της περιοχής μας. Εκπόνηση αντιπλημμυρικής μελέτης με ευθύνη και κρατική χρηματοδότηση.