Σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων μεταφέρθηκε, ύστερα από 10ημερη παραμονή σε νοσοκομείο, η ανήλικη που έπεσε θύμα αρπαγής από την 33χρονη στην Κ.Τούμπα Θεσσαλονίκης.

Όπως έγινε γνωστό, θα φιλοξενηθεί προσωρινά στη δομή μέχρι να ολοκληρωθεί η εν εξελίξει έρευνα της Εισαγγελίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης για το περιβάλλον της.

Στο μεταξύ, το μικρότερο αδελφάκι της ανήλικης φιλοξενείται επίσης τις τελευταίες ώρες σε προστατευμένο περιβάλλον εκτός σπιτιού, κάτι που έκριναν σκόπιμο στην παρούσα φάση οι αρχές. Η παραμονή θα είναι προσωρινή.

Την ίδια ώρα, τον δρόμο για τη φυλακή πήρε η 33χρονη που κατηγορείται για την υπόθεση της απαγωγής 10χρονης ανήλικης κοντά σε σχολείο της Κάτω Τούμπας. Mάλιστα η αστυνομία, κατόπιν διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφία της 33χρονης κατηγορούμενης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πρόκειται για την Ειρήνη Μούρθου (του Κοσμά και της Ευαγγελίας), η οποία μετά την απολογία της ενώπιον της α’ τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη.

Η κατηγορούμενη -απολογούμενη- αρνήθηκε τις βαρύτατες πράξεις που της αποδίδει το κατηγορητήριο και συνδέονται με ασελγείς πράξεις, αποδεχόμενη μόνο την προμήθεια ναρκωτικών, την οποία απέδωσε στην τοξικοεξάρτησή της, ενώ υπέβαλε αίτημα διενέργειας ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

«Δεν υπήρξε ερωτική έλξη για την 10χρονη, σε καμία περίπτωση για ανήλικα παιδιά. Επιλέγω ερωτικούς συντρόφους μεγαλύτερους σε ηλικία από εμένα. Έτσι όπως την πήρα, έτσι θα την παρέδιδα. Ήμουν θολωμένη (βλέποντας ειδήσεις), σε μια κατάσταση που δεν μπορούσα να αντιμετωπίσω. Κατέστρεψα τον φορητό υπολογιστή στην Κατερίνη όταν διάβασα ότι η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται κοντά στη σύλληψή μου, πανικόβλητη για να μην εντοπιστώ», είπε απολογούμενη η 33χρονη, σύμφωνα με τον δικηγόρο της.