Πρωινό τετ-α-τετ της πανελλαδικής των μπλόκων με το κυβερνητικό κλιμάκιο

ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΑ ΚΑΥΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Tετ-α-τετ και μάλιστα πολύ πρωινό (στις 8.30) έχουν σήμερα οι εκπρόσωποι των μπλόκων με το κυβερνητικό κλιμάκιο.

Στη συνάντηση θα συμμετέχουν έξι εκπρόσωποι από το μπλόκο της Νίκαιας εκ των οποίων τρεις από την Καρδίτσα (Κώστας Τζέλλας, Σωτήρης Αντωνίου, Αποστόλης Κωστόπουλος), ενώ από την πλευρά της κυβέρνησης στο τραπέζι των συζητήσεων θα καθίσουν οι Υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς, Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας.

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων θα θέσει στο τραπέζι των συζητήσεων τα αιτήματα για μείωση του κόστους παραγωγής, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια, προστασία από τις φυσικές καταστροφές με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, (αρδευτικά, εγγειοβελτιωτικά κ.α.), καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% κλπ.

Στο μπλόκο ο Βαρουφάκης
Το βράδυ της Τρίτης επίσκεψη στο μπλόκο των αγροτών της Νίκαιας στη Λάρισα πραγματοποίησε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, με την βουλεύτρια του κόμματος Μαρία Απατζίδη, τον εκπρόσωπο Τύπου Μιχάλη Κριθαρίδη και κλιμάκιο του ΜέΡΑ25 με μέλη και στελέχη του κόμματος από τις οργανώσεις της Θεσσαλίας.

Το κλιμάκιο του ΜέΡΑ25 συναντήθηκε με το Συντονιστικό της Επιτροπής μπλόκων των αγροτών της Θεσσαλίας οι εκπρόσωποι του οποίου επισήμαναν το πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της χώρας λόγω της ακρίβειας, που οδηγεί στην ερημοποίηση της υπαίθρου, την επισιτιστική κρίση, αλλά και την συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε χέρια λίγων.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης τους ανέφερε πως με τα μπλόκα τους οι αγρότες δίνουν κουράγιο στην κοινωνία. “Ωφελείτε την κοινωνία. Ο τρόπος με τον οποίο η Κυβέρνηση σας εμπαίζει, μεταφράζεται στην ακρίβεια που αντιμετωπίζει ο κόσμος στα αστικά κέντρα με τα υπερκέρδη πολύ λίγων” τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Στους αγρότες ο Μητροπολίτης
Ο Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος, την Τετάρτη πραγματοποίησε επίσκεψη στο «μπλόκο» των αγροτών στην Νίκαια Λάρισας.
Συναντήθηκε και συνομίλησε με τους συντονιστές των αγροτών αλλά και με τους αγρότες, οι οποίοι βρίσκονται στην Λάρισα από την Μητροπολιτική του Περιφέρεια (Παλαμά, Ματαράγκα, Νέο Ικόνιο, Κοσκινά).
Ο Σεβασμιώτατος θέλησε εμπράκτως να συμπαρασταθεί και να ενισχύσει τον αγώνα τους για τα δίκαια αιτήματά τους.