Ρεύμα και θέρμανση “καίνε” την εστίαση, στα όριά τους οι Καρδιτσιώτες καταστηματάρχες

Ο κ. Βασίλης Καρράς

Εν αμφιβόλω θέτουν τη συνέχιση της λειτουργίας πολλών καταστημάτων εστίασης οι υπέρογκες αυξήσεις στο κόστος της ενέργειας. Οι καταστηματάρχες εστίασης της Καρδίτσας-όπως και όλοι οι πολίτες άλλωστε- παραλαμβάνουν λογαριασμούς ρεύματος και θέρμανσης που πραγματικά προκαλούν…πονοκέφαλο. Λογαριασμοί χιλιάδων ευρώ προστίθενται στις υποχρεώσεις των επαγγελματιών της εστίασης οι οποίοι είναι ήδη “λαβωμένοι” από μια μακρά περίοδο λουκέτων και αναδουλειάς.

“Ενώ η κατάσταση φαίνονταν ότι πάει καλά και ότι θα πάρουμε ανάσα, έρχεται τώρα το κομμάτι της ενέργειας που έχει φοβερές συνέπειες για τον κλάδο μας” σημειώνει στο “ΝΑ” ο πρόεδρος των καταστηματαρχών εστίασης της Καρδίτσας κ. Β. Καρράς επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει επαγγελματίας που να έχει παραλάβει λογαριασμό στα επίπεδα του παρελθόντος. “ Έχουμε βρεθεί να πληρώνουμε δύο φορές επάνω τους λογαριασμούς” προσθέτει ο κ. Καρράς και υπογραμμίζει ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση πολλοί επαγγελματίες δεν θα καταφέρουν να κρατήσουν ανοιχτά τα καταστήματα τους. “Δεν αποκλείεται να υπάρξουν συνάδελφοι που ενώ άντεξαν δύο χρόνια, αύριο το πρωί να μην μπορέσουν να ανοίξουν τα καταστήματά τους γιατί δεν θα έχουν να πληρώσουν το ρεύμα” είπε χαρακτηριστικά.

Οι επαγγελματίες της εστίασης υποστηρίζουν ότι τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση δεν επαρκούν για να ελαφρύνουν τον οικονομική επιβάρυνση των επιχειρήσεων από την εκτόξευση του λειτουργικού κόστους.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα