Τον τίτλο της πρωταθλήτριας Θεσσαλίας και την είσοδό της στις έξι καλύτερες ομάδες της Ελλάδας διασφάλισε η εφηβική ομάδα του ΑΣ Καρδίτσας που επικράτησε του Αίολου Βόλου στο κλειστό του Αλκαζάρ Λάρισας με 69-61 και έφθασε σε έναν μεγάλο θρίαμβο!

Μια απόδειξη η κατάκτηση του πρωταθλήματος της σοβαρής δουλειάς που γίνεται και στα τμήματα υποδομής του Καρδιτσιώτικου συλλόγου που θα εκροσωπηθεί μέσω των εφήβων του στη δεύτερη φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη από τις 18 έως τις 22 Αυγούστου!

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο αγώνας που έγινε παρουσία λίγων φιλάθλων λόγω της αφόρητης ζέστης, αλλά και των υγειονομικών πρωτοκόλλων που ισχύουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ήταν πραγματικό ντέρμπι ανάμεσα σε δύο ομάδες που κατόρθωσαν να προκριθούν στον τελικό.

Το συγκρότημα του Βόλου ήταν μπροστά στο σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο με 18-16, αλλά ο ΑΣΚ κατάφερε στη συνέχεια να πάρει αυτός το ισχνό προβάδισμα και να κλείσει το ημίχρονο προηγούμενος με δύο πόντους διαφορά (32-34).

Στην επανάληψη “επεσαν κορμιά” με τους αθλητές των δύο ομάδων να προσπαθούν να επιβάλλουν το ρυθμό τους εναντι των αντιπάλων, αλλά να μην τα καταφέρνουν.
Το μάτς στην τρίτη περίοδο τελείωσε 48-48, εδεικτικό των… λεπτών ισορροπιών που επικράτησαν και στο τελευταίο δεκάλεπτο έγινε η μάχη για το τρόπαιο.

Εξι λεπτά πριν το φινάλε ο Σιώλος με ένα “τετράποντο” έδωσε στους “κυανόλευκους” της Καρδίτσας ψυχολογία και προβάδισμα με 53-56 και 1.21 πριν το φινάλε με ένα ακόμη τρίποντο ο Τσιούκας ανέβασε την διαφορά στους οκτώ πόντους!
Εκεί ακριβώς κρίθηκαν όλα με τον ΑΣΚ να παίρνει τη μεγάλη νίκη με σκορ 69-61 και τους παίκτες να ξεσπούν σε πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Πρώτοι σκόρερ της αναμέτρησης , για τον ΑΣΚ ο Τσούκας με 26(4) πόντους και τον ακολούθησε σε απόδοση ο Σιώλος με 20 (3), ενώ ο Καραγιώργος με 21 ήταν ο πρώτος σκόρερ για τον Αιολικό.
Δεκάλεπτα: 18-16, 32-34, 48-48, 61-69.
Διαιτητές ήταν οι Παγώνης, Παζώλης και Βαρνάς.

ΑΙΟΛΙΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: (Σαμαράς Αντώνης-Καραγιώργος Δημήτρης) Μπαιράμης , Καραγιώργος 21, Χατζής, Γκινίδης 10(1) , Γκίστι , Σαββίδης 6, Μισαηλίδης 16, Κολιαμήτρας, Νασίκας 4, Οικονόμου 4, Γκρίτζαλης .
ΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: (Κακλαμάνος) Φαντέλης, Τσούκας 26(4), Παπαστάθης 3, Σιώλος 20(3), Παπαδημητρίου, Κυρικος 6(2), Κυρίτσης 6, Καρράς 8.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μετά το θρίαμβο στο κλειστό γυμναστήριο του Αλκαζάρ στη Λάρισα, η διοίκηση του ΑΣΚ εξέδωσε συγχαρητήρια ανακοίνωση τονίζοντας χαρακτηριστικά:
«Πρωταθλητές Θεσσαλίας εφήβων 2020-2021!!! Μια τεράστια διάκριση σε μια πολύ δύσκολη χρονια !
Συγχαρητηρια σε όλα τα παιδιά! Συνεχίζουμε πίστα το πλάνο μας κάνοντας επιτυχίες σε όλα τα επίπεδα !!!»

• Οι φωτογραφίες είναι από το site bill kara

• Αφιέρωμα και στην έντυπη έκδοση του “ΝΕΟΥ ΑΓΩΝΑ της Δευτέρας”.