Mπορεί στην Καρδίτσα να μην ισχύουν -τουλάχιστον όχι ακόμα- περιοριστικά μέτρα για τη μετάδοση του κορωνοιού ωστόσο το lockdown που έχει επιβληθεί στα θεάματα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη έχουν αναγκάσει τις εταιρείες διανομής των ταινιών να μην “βγάζουν” νέες ταινίες για τους ελληνικούς κινηματογράφους. Αυτό οδηγεί τον κινηματογράφο της Καρδιτσας σε πρόωρο lockdown αφού δεν εχει νέες ταινίες να προβάλει.

Οι διαχειριστές του δημοτικού κινηματοθεάτρου της Καρδίτσας σε ανακοίνωσή τους χθες ανέφεραν σχετικά: “Επειδή είναι κλειστοί οι κινηματογράφοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι εταιρείες διανομής αναστέλλουν τις εξόδους των ταινιών στην Ελλάδα. Έτσι ο κινηματογράφος θα κλείσει και θα ανοίξει όταν ξαναβγούν ταινίες”.

Η εξέλιξη σχετίζεται, αυτονόητα, με τις εκ νέου και συνεχείς ανακατατάξεις στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας, μετά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα, αλλά και τη μετακίνηση περιοχών ανάμεσα στα διαφορετικά επίπεδα επικινδυνότητας. Με, κατ’ αρχήν, εμφατικότερη σημείωση την άνοδο στο επίπεδο 4 και το γενικό lockdown στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα