«Πυρετώδεις» είναι τα τελευταία 24ωρα οι προετοιμασίες των επαγγελματιών εστίασης και αναψυχής στην Καρδίτσα για την επαναλειτουργία των μαγαζιών τους τη Δευτέρα του Πάσχα.
Στις 3 Μαΐου θα σημάνει… Ανάσταση για την εστίαση, τον κλάδο εκείνο της οικονομίας που επλήγη όσο κανένας άλλος από την πανδημία. Ύστερα από έξι μήνες λουκέτο, οι καταστηματάρχες θα μπορούν να στήσουν πάλι τα τραπέζια τους στον ανοικτό χώρο, έξω από τα μαγαζιά τους.
Ο κλάδος «σηκώνει ρολά» ύστερα από λουκέτο έξι μηνών και οι επιχειρηματίες έχουν επιδοθεί σε έναν… αγώνα δρόμου, προκειμένου να έχουν τα πάντα έτοιμα, σε απόλυτη συμφωνία με τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα.

«Αθόρυβο» άνοιγμα
Η επαναλειτουργία των καταστημάτων θα γίνει πάντως χωρίς μουσική. «Η εστίαση και τα καφέ θα λειτουργούν μόνο σε υπαίθριους χώρους, χωρίς μουσική και μόνο για καθήμενους. Όλοι θα πρέπει να είναι στα σπίτια τους στις 23:00, οπότε τα μαγαζιά θα κλείνουν στις 22:45», υπογράμμισε προχθές ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασία Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ για να πάνε σε κάποιο κατάστημα οι πολίτες θα πρέπει να στέλνουν SMS στο 13033 με τον κωδικό 6.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα