«Πυρ και μανία» οι αγρότες του Δήμου Παλαμά με την απόφαση της Αποκεντρωμένης για τα αρδευτικά τέλη και τα μισθώματα

*Δεν αποδέχεται την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για απαλλαγή από τα τέλη εξαιτίας του «Ιανού» και για μειώσεις στα μισθώματα των δημοτικών αγρών * Κινητοποίηση την Παρασκευή

«Πυρ και μανία» είναι οι εκπρόσωποι των Αγροτικών Συλλόγων της περιοχής του Δήμου Παλαμά, με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας- Στ. Ελλάδος η οποία δεν αποδέχεται και ακυρώνει την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παλαμά για απαλλαγή των αγροτών από τα τέλη άρδευσης εξαιτίας της τεράστιας ζημιάς που υπέστησαν από τον «Ιανό».
Οι εκπρόσωποι των Αγροτικών Συλλόγων συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Παλαμά κ. Γιώργο Σακελλαρίου, ενώ σε πρώτη φάση θα προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Αποκεντρωμένης στην Καρδίτσα το μεσημέρι της Παρασκευής.
Μάλιστα όπως τόνισαν σε συνέντευξη που παραχώρησαν σήμερα Τρίτη, η Αποκεντρωμένη απέρριψε και την απόφαση για μείωση των μισθωμάτων στους δημοτικούς αγρούς. Στη συνέντευξη, ο Πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας κ. Κώστας Τζέλλας χαρακτήρισε την απόφαση της Αποκεντρωμένης ως ένα ακόμη «χαστούκι» σε βάρος των πληγέντων αγροτών, μετά από εκείνο που δέχθηκαν με τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ.
«Η κεντρική διοίκηση μέσω της Αποκεντρωμένης παίρνει πίσω την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που βοηθούσε τους αγρότες. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν ομόφωνη να μην πληρώσουν οι αγρότες τέλη άρδευσης. Ουσιαστικά πρόκειται για ακόμη ένα χαράτσι. Θα κάνουμε τα πάντα ώστε η εν λόγω απόφασης της Αποκεντρωμένης να μην ισχύσει» σημείωσε ο κ. Τζέλλας και πρόσθεσε ότι οι εκπρόσωποι των Συλλόγων συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Παλαμά και του ζήτησαν να αναλάβει πρωτοβουλίες προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση. Ο κ. Σακελλαρίου ανέφερε ότι θα κλείσει ραντεβού με τον αρμόδιο υπουργό ή αν. υπουργό.
Παράλληλα σε ότι αφορά τα μισθώματα, ο κ. Τζέλλας υπογράμμισε ότι υπάρχουν παραδείγματα που η Αποκεντρωμένη όχι απλώς δικαιολογεί αποφάσεις για μειώσεις, όταν αυτές αφορούν εταιρείες, αλλά τις επιβάλει κιόλας. Έφερε μάλιστα το παράδειγμα δημοτικού κτιρίου του Δήμου Παλαμά το οποίο το νοικιάζεται σε εταιρεία. «Αντιθέτως η Αποκεντρωμένη δεν δέχεται τέτοια μείωση όταν αφορά τους αγρότες. Ο Νόμος έχει μέτρα και δύο σταθμά» τόνισε.
Οι αγρότες την Παρασκευή θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής την Αποκεντρωμένη στην Καρδίτσα όπου θα εμπεδώσουν ψήφισμα και καλούν τους αγρότες να συμμετέχουν στη κινητοποίηση με τα μέτρα προστασίας.