Εξακολουθεί να μένεται (με διάφορες παραλλαγές και επεισόδια) ο πόλεμος ανάμεσα στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και το υφυπουργείο Αθλητισμού!
Με μοναδικό μέλημα τον έλεγχο του ελληνικού ποδοσφαίρου και την εξυπηρέτηση των “φίλων” που το κουμαντάρουν κατα καιρούς!
Όλα αυτά στην πλάτη του αθλήματος και χιλιάδων παραγόντων, αθλητών, εργαζόμενων και απλών φιλάθλων!

Τη στιγμή που από τη super league 1 και κάτω έχει καταποντιστεί το σύμπαν, την στιγμή που πλέον υφίσταται και θέμα βιοπορισμού για χιλιάδες ανθρώπους, οι δύο φορείς, που υποτίθεται προασπίζουν το άθλημα, φαίνεται να νοιάζονται μόνο για τις εκλογές και τον έλεγχο!

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης εδώ και μήνες έχει βάλει σε εφαρμογή το πρόγραμμα εγγραφής σωματείων στο Αθλητικό Μητρώο. Με επιχειρημα ότι πρέπει κάποια στιγμή να οργανωθεί ο αθλητισμός σ’ ολόκληρη τη χώρα. Αυτή όμως η προσπάθεια εκλαμβάνεται από την άλλη πλευρά, ως προσπάθεια ελέγχου των σωματείων για τον τρόπο που θα ψηφίζουν στις εκλογές των ομοσπονδιών. Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες με την κατάθεση του αθλητικού νομοσχεδίου, γνωστοποιήθηκε ότι η αθλητική αναγνώριση και η εγγραφή στο μητρώο, είναι προϋπόθεση για να μπορούν τα σωματεία να συμμετέχουν στις διοργανώσεις!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ FIFA & UEFA
Κάτι που προκάλεσε και την αντίδραση των FIFA/UEFA ότι γίνεται παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο.
Συγεκριμένα επιστολή με την οποία εκφράζει τις διαφωνίες της σε σημεία του αθλητικού νόμου Αυγενάκη, που ψηφίστηκε πρόσφατα, έστειλε η FIFA και η UEFA, ζητώντας κοινή συνάντηση με την ΕΠΟ και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Το περιεχόμενο της επιστολής φέρει την υπογραφή του Mattias Grafström, αναπληρωτή γενικού γραμματέα της FIFA και του Kevin Lamour, αναπληρωτή γενικού γραμματέα της UEFA.Το σημαντικότερο είναι ότι FIFA/UEFA διαφωνούν με το αθλητικό μητρώο της ΓΓΑ, ειδικότερα στο σημείο που προβλέπεται ότι η ΓΓΑ θα συντάσει τον εκλογικό κατάλογο των ομοσπονδιών και εν προκειμένω των Ενώσεων με βάση τα σωματεία που έχει αναγνωρίσει και ότι μόνο τα αναγνωρισμένα από αυτήν σωματεία θα μπορούν να παίρνουν μέρος στα πρωταθλήματα επί ποινή έκπτωσης των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής.
Αντίθετα οι υπερθνικές αρχές δεχνουν να αποδέχονται το ηλικιακό όριο στο “εκλέγεσθαι”.

Ας δούμε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα της επιστολή:
«Παρόλο που αναγνωρίζουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει θεμιτούς λόγους να θεσπίσει εύλογα και αντικειμενικά κριτήρια για τους αθλητικούς οργανισμούς που θα δικαιούνται να λάβουν κυβερνητική στήριξη και δημόσια χρηματοδότηση, όπως η διασφάλιση ελάχιστων προτύπων χρηστής διακυβέρνησης σε όλα τα αθλήματα, τα κριτήρια αυτά δεν θα πρέπει να παραβιάζουν τις υποχρεώσεις της ΕΠΟ να διαχειρίζεται τις υποθέσεις της ανεξάρτητα, συμπεριλαμβανομένης της απόφασης του ποια σωματεία μπορούν να συμμετέχουν στις διοργανώσεις της και τον καθορισμό τού ποιοι έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στη γενική της συνέλευση.»

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΩΝ
Με λίγα λόγια η FIFA και η UEFA ενοχλήθηκαν όχι γιατί δεν θα πάρουν χρηματοδότηση όσα σωματεία δεν εγγραφούν στο μητρώο, αλλά για το πως θα… ψηφίζουν στις εκλογές της ΕΠΟ!
Από τη μία η πολιτεία κοιτάζει πως θα κάνει κουμάντο στο ποδόσφαιρο εξυπηρετώντας τους δικούς της “μεγάλους παίκτες”, από την άλλη η ΕΠΟ πως θα συνεχίσει να έχει τον έλεγχο, εξυπηρετώντας τους δικούς της “μεγάλους παίκτες”!!!
Κι όλα αυτά στην πλάτη ομάδων και αθλητών που πνέουν τα λοίσθια μέσα στην πανδημία!