Σε μια γιορτή για το ποδήλατο εξελίχθηκαν οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες στην πλατεία Πλαστήρα στο πλαίσιο της δράσης “Πόλη με ποδήλατο, όμορφη πόλη”. Από τις 11 το πρωί μέχρι το βράδυ δημότες όλων των ηλικών είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα πλεονεκτήματα χρήσης του ποδήλατου και να ελέγξουν δωρεάν τα ποδήλατά τους και να ακούσουν συμβουλές για την ασφαλή μετακίνηση τους.

Επιπλέον μαθητές δημοτικών σχολείων συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Δίπλωμα Ποδηλάτου», όπου είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν, με απλό τρόπο, την έννοια της ασφαλούς οδήγησης. Παράλληλα οι πολίτες είδαν αλλά και δοκίμασαν τους εναλλακτικούς τύπους ποδηλάτων για αστική μετακίνηση: Ηλεκτρικό πόλης, ηλεκτρικό trekking, Διπλωτό αλλά και Gravel. Την ενέργεια υλοποίησαν συνεργάτες του οργανισμού «Πόλεις για Ποδήλατο», μέλους της European Cyclists Federation.

Η δράση έδωσε έμφαση στο παρόν και το μέλλον του πλέον οικολογικού μέσου μεταφοράς στην πόλη του ποδηλάτου εστιάζοντας στη χρήση του μέσα στις πόλεις και στην υποστήριξη της βιώσιμης αστικής κινητικότητας. Στις εκδηλώσεις στην Πλατεία Πλαστήρα πήραν μέρος μαθητές του 5ου Δημ. Σχολείου Καρδίτσας με δυο τμήματα της 3ης τάξης όπως επίσης και το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Καρδίτσας και μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ, ενώ σημαντική ήταν η συμβολή της κ. Ν. Τζέλλου στη επιτυχία της όλης διοργάνωσης.