Σοβαρά ερωτήματα εγείρει η εξαφάνιση ενός γιατρού, ο οποίος είχε αναλάβει την περίθαλψη του επικεφαλής της ρωσικής αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι, το 2020, όταν ο τελευταίος είχε καταρρεύσει κατά τη διάρκεια μιας πτήσης από την πόλη Τομσκ με κατεύθυνση τη Μόσχα.

Σύμφωνα με το βρετανικό Sky News, πρόκειται για τον παθολόγο Αλεξάντερ Μουρακόφσκι ο οποίος έφυγε την Παρασκευή από μία βάση κυνηγιού σε δάσος του Ομσκ, στη Σιβηρία, περίπου 2.200 χλμ. ανατολικά της ρωσικής πρωτεύουσας, επιβαίνοντας σε όχημα παντός εδάφους.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, έκτοτε τα ίχνη του Μουρακόφσκι έχουν χαθεί, ενώ η αστυνομία της συγκεκριμένης ρωσικής επαρχίας – η οποία είναι τεράστια σε έκταση αλλά αραιοκατοικημένη – ανακοίνωσε ότι ελικόπτερο και ομάδα εθελοντών καθώς και drones συμμετέχουν στην έρευνα για τον εντοπισμό του.

Ο Μουρακόφσκι ήταν ο επικεφαλής γιατρό στο νοσοκομείο της σιβηρικής πόλης Ομσκ, που ανέλαβε την περίθαλψη του Αλεξέι Ναβάλνι, ενός από τους πλέον σκληρούς επικριτές του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, το τελευταίο διάστημα ο ίδιος είχε λάβει προαγωγή και είχε αναλάβει τη θέση του περιφερειακού υπουργού Υγεία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλεξέι Ναβάλνι είχε αισθανθεί αδιαθεσία την ώρα που βρισκόταν εν πτήσει από το Τομσκ με κατεύθυνση τη Μόσχα και είχε καταρρεύσει μέσα στο αεροσκάφος, το οποίο πραγματοποίησε κατεπείγουσα προσγείωση στην Ομσκ στις 20 Αυγούστου 2020, καθώς η κατάσταση της υγείας του Ρώσου πολιτικού ήταν σοβαρή.

Πηγή : cnn.gr