Έσπασε κάθε ρεκόρ ο αριθμός των νέων εισαγωγών από covid το Σαββατοκύριακο με αποτέλεσμα να τεθεί σε κόκκινο συναγερμό το Νοσοκομείο Βόλου. Σάββατο και Κυριακή οι νέες εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό ξεπέρασαν τις 10.Οι περισσότεροι από τους ασθενείς παρουσιάζουν πολύ σοβαρές επιπλοκές της νόσου.

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη στο Αχιλλοπούλειο. Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει πλέον άδειο κρεβάτι στην κλινική κορονοϊού, η διοίκηση θα υποχρεωθεί να βάλει σε εφαρμογή το έκτακτο σχέδιο ανάγκης, ανοίγοντας και δεύτερη κλινική. Το ίδιο είχε συμβεί στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, ένα χρόνο πριν δηλαδή, όταν ξεκίνησε το δεύτερο κύμα της πανδημίας που «σάρωσε» τα πάντα.

Συνολικά στο Αχιλλοπούλειο νοσηλεύονται 36 ασθενείς στην κλινική. Επειδή χθες το βράδυ χρειάστηκε να γίνουν νέες εισαγωγές, πέντε ασθενείς μεταφέρθηκαν στους θαλάμους αρνητικής πίεσης, ώστε να υπάρχει μία σχετική διαθεσιμότητα σε κλίνες, μέχρι να ληφθούν οι αποφάσεις σήμερα. Στη ΜΕΘ κορονοϊού δίνουν τη μάχη τρεις ασθενείς διασωληνωμένοι, όλοι τους ανεμβολίαστοι.

Μέσα στις επόμενες δύο ημέρες θα πρέπει να ανοίξει και η δεύτερη κλινική, καθώς θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι εξιτήρια δεν πρόκειται να δοθούν τις επόμενες ώρες. Ο μέσοςόρος παραμονής των ασθενών με κορονοϊό στην κλινική είναι τουλάχιστον 10 ημέρες, εφόσον η κλινική εικόνα του νοσηλευόμενου δεν παρουσιάσει επιπλοκές.

Αυτό που ανησυχεί ιδιαίτερα τους γιατρούς είναι ότι η πλειοψηφία των νέων εισαγωγών αφορά σε ασθενείς με κορονοϊό που είναι ανεμβολίαστοι αφενός και αφετέρου η κλινική τους εικόνα είναι πολύ επιβαρυμένη.