Δεκτή στο Προεδρικό Μέγαρο από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, έγινε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Αθήνα.

Υποδεχόμενη την κ. Μέρκελ, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τη χαρακτήρισε σπουδαία πολιτικό, ενώ την ευχαρίστησε για την καθαρά φιλοευρωπαϊκή της στάση σε σειρά ζητημάτων και τόνισε ότι η κ. Μέρκελ διαμόρφωσε την πολιτική της Γερμανίας και της Ευρώπης για δύο δεκαετίες.

Όπως είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπήρξαν και στιγμές δυσκολίας και έντασης, ενώ τόνισε ότι κατά την οικονομική κρίση η Ελλάδα κλήθηκε να πληρώσει βαρύ τίμημα και αισθάνθηκε δικαιολογημένα πολλές φορές μόνη. Ωστόσο, όπως συμπλήρωσε, οι δυσκολίες συνέβαλαν στην αλληλοκατανόηση. «Είναι σημαντικό ότι η Ευρώπη διατήρησε τη συνοχή της και αυτό φάνηκε και κατά τη διάρκεια της πανδημίας», σημείωσε η κ. Σακελλαροπούλου.

sakellaropoyloy-se-merkel-aisthanthikame-polles-fores-dikaiologimena-monoi0
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ/ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ
sakellaropoyloy-se-merkel-aisthanthikame-polles-fores-dikaiologimena-monoi2
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ
sakellaropoyloy-se-merkel-aisthanthikame-polles-fores-dikaiologimena-monoi4
Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η κ. Μέρκελ, από την πλευρά της, ανέφερε ότι υπήρξαν σκαμπανεβάσματα στις διμερείς σχέσεις, ωστόσο, όπως τόνισε, υπάρχουν στέρεες βάσεις. Η ίδια συμπλήρωσε ότι υπήρξε μια περίοδος που υπήρχε η ανάγκη σταθεροποίησης του ευρώ και ταυτόχρονα η ανάγκη να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις σε χώρες όπως η Ελλάδα.

Νωρίτερα, η καγκελάριος της Γερμανίας επισκέφθηκε το Ινστιτούτο Γκαίτε.

sakellaropoyloy-se-merkel-aisthanthikame-polles-fores-dikaiologimena-monoi6
Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ/ Δελτίο τύπου / POOL

Πηγή : kathimerini