Για πρώτη φορά πραγματοποιείται στον πανέμορφο και ιστορικό χώρο των Δελφών ένα σημαντικό σεμινάριο Διεύθυνσης Σχολικής – Παιδικής-Μικτής Χορωδίας από την Παρασκευή 28 έως την Κυριακή 30 Αυγούστου 2020 με διδάσκοντα το Νίκο Ευθυμιάδη.

Το 1ο Πανελλήνιο Σεμινάριο Διεύθυνσης Χορωδίας Δελφών διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας, στοχεύοντας στην δυνατότητα αξιοποίησης των καλοκαιρινών διακοπών από τον κόσμο της μουσικής εκπαίδευσης και της Χορωδιακής Μουσικής.

Το θέμα του Σεμιναρίου αφορά κυρίως την ερμηνεία της Κλασικής Πολυφωνίας και περιλαμβάνει έργα από την Ιταλική Αναγεννησιακή Μουσική έως την Ρομαντική και τη Σύγχρονη. Ειδικότερα, την περίοδο του Χρυσού Αιώνα της Πολυφωνίας που είναι η Αναγέννηση και θεωρείται κορυφαία περίοδος ανάπτυξης της Χορωδιακής Τέχνης, αλλά θα επεκταθεί και σε άλλες περιόδους έως τη σύγχρονη μουσική (Ελληνική και ξένη).

Το σεμινάριο απευθύνεται σε διευθυντές Χορωδιών (παιδικών, νεανικών, μικτών, ανδρικών, γυναικείων, ωδείων), καθώς και σε καθηγητές μουσικής Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας εκπαίδευσης που διευθύνουν σχολική χορωδία, σε διευθυντές χορωδιών παιδικής, νεανικής, μικτής χορωδίας κλπ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

1. Τεχνική διεύθυνσης

2. Ρεπερτόριο μικτής χορωδίας από τη μονοφωνική μουσική έως την πολυφωνία

3. Ερμηνεία

4. Μεθοδολογία διδασκαλίας ενός τραγουδιού

5. Τεχνική φωνητικής

6. Σχολικό – Παιδικό Χορωδιακό τραγούδι (Θεωρία & Πράξη)

Όλα τα παραπάνω μαθήματα θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τους κανόνες προστασίας και προφύλαξης που θεσμοθετούνται καθημερινά και μας επιτρέπουν την πραγματοποίηση του σεμιναρίου κανονικά (Όλα τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν με τις απαραίτητες αποστάσεις και τα μέτρα προφύλαξης, τόσο σε εσωτερικό αεριζόμενο, όσο και σε εξωτερικό χώρο).