*Με τη νέα οριοθέτηση των περιοχών, κινδυνεύουν να χάσουν την εξισωτική αποζημίωση

Σε… αναβρασμό βρίσκονται οι Καρδιτσιώτες κτηνοτρόφοι τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή την διαβούλευση για τη νέα οριοθέτηση των περιοχών με φυσικούς περιορισμούς.

O νέος χάρτης που αναρτήθηκε, όπως παρουσίασε τις προηγούμενες ημέρες ο «ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ» (δείτε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ) , βγάζει εκτός εξισωτικής αποζημίωσης από 1η Ιανουαρίου, περίπου 3.500 Καρδιτσιώτες κτηνοτρόφους και χιλιάδες ακόμη συναδέλφους τους σε όλη τη Θεσσαλία.

Όσοι λάμβαναν μέχρι σήμερα την αναγκαία εξισωτική αποζημίωση εξαιρούνται, με αποτέλεσμα το πλήγμα για την τοπική οικονομία να είναι τεράστιο. Η διαβούλευση λήγει τη Δευτέρα και παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα μείζον θέμα για τον κτηνοτροφικό κλάδο που βρίσκεται υπό κατάρρευση, προκαλεί εντύπωση ότι δεν αντιδρούν και δεν ενεργούν οι τοπικοί βουλευτές.

Την ίδια ώρα, στην Κεντρική Μακεδονία για παράδειγμα καταγράφονται σφοδρές αντιδράσεις από τους τοπικούς βουλευτές, οι οποίοι επισημαίνουν τις επιπτώσεις που θα έχει στους κτηνοτρόφους της περιοχής τους η νέα οριοθέτηση των περιοχών με φυσικούς περιορισμούς.

Περισσότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα