Σε αναστολή 67 ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Καρδίτσας

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ

Σε αναστολή τίθενται από σήμερα σύμφωνα με πληροφορίες του Νέου Αγώνα 67 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στο Νοσοκομείο Καρδίτσας (και περίπου 10.000 σε όλη τη χώρα), καθώς έληξε η διορία που είχε δώσει η κυβέρνηση για να εμβολιαστούν, έστω με μια δόση.

Η προθεσμία που είχε δώσει η κυβέρνηση στους εργαζόμενους στην Υγεία, οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί, εξέπνευσε σήμερα, 1 Σεπτεμβρίου. Κατόπιν αυτού τέθηκαν σε αναστολή 67 εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Καρδίτσας σε σύνολο περίπου 850 (8%).

Nωρίτερα σήμερα το πρωί πραγματοποίηθηκε κινητοποίηση στο Νοσοκομείο ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό.
Σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων την οποία υπογράφουν η Πρόεδρος Μαρίνα Τέτσιου και η Γραμματέας Ιωάννα Χατζή τονίζεται: «Το 90% των υγειονομικών έχει εμβολιαστεί(συνυπολογίζοντας και τους συναδέλφους που έχουν νοσήσει).Τηρούμε τα μέτρα προστασίας ,και οι εμβολιασμένοι και οι μη εμβολιασμένοι, και δεν υπάρχουν τους τελευταίους μήνες ,εστίες διασποράς του ιού στα Νοσοκομεία , που να ευθύνεται το υγειονομικό προσωπικό.
Είναι άδικο λοιπόν ,να τεθούν σε αναστολή συνάδελφοί μας ,που έχουν δώσει την ζωή τους ,προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στους συνανθρώπους μας, πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες, για 30 ή 35 χρόνια( μια ολόκληρη ζωή….)
Οφείλουμε να σεβόμαστε την διαφορετικότητα της άποψης ή τους φόβους ,όλων εκείνων που δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι σήμερα και όχι να τους στέλνουμε στο σπίτι τους ,στερώντας τους την εργασία τους, χάνοντας έτσι κάθε πηγή εισοδήματος για την οικογένειά τους.
Μπορούν να βρεθούν άλλες λύσεις ,όπως rapid test….για όσους δεν εμβολιάστηκαν και όχι να τεθούν σε αναστολή ….
Ζητάμε να αποσυρθούν οι διατάξεις της υποχρεωτικότητας, σεβόμενοι τους ανθρώπους που μέχρι σήμερα έχουν υπερβάλλει εαυτόν , με κίνδυνο της ζωής τους, για να προστατεύσουν την Δημόσια Υγεία.
ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ».