Σε απολυμάνσεις σε όλα τα Δημοτικά κτίρια προχωρά η Δημοτική αρχή

Όλα τα ενδεδειγμένα και προτεινόμενα μέτρα για την προστασία της υγείας των δημοτών προτίθεται να πάρει η Δημοτική Αρχή Καρδίτσας. Ειδικότερα το απόγευμα της Τρίτης 10 Μαρτίου στο Δημαρχείο συγκλήθηκε έκτακτη σύσκεψη υπό την προεδρία του Δημάρχου κ. Β. Τσιάκου για το σχεδιασμό μέτρων που θα βοηθήσουν στον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοιού covid 19. Στη σύσκεψη μετείχαν εκτός του Δημάρχου, ο Αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Αριστ. Σπάνιας, η παθολόγος – λοιμοξιολόγος κ. Δώρα Νακούτη – Καραγιάννη , ο αντιδήμαρχος κ. Γ. Μάττας, η Δ/ντρια Πρωτοβάθμιας κ. Ευαγγελία Χατζηδημητρίου, ο Δ/ντης Δευτεροβάθμιας κ Μ. Παπανούσκας, οι πρόεδροι των σχολικών επιτροπών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας κ.κ. Στεφ. Θεολόγης και Σωκράτης Παππάς, ο πρόεδρος του “Θεοδωρίδειου Κέντρου Ορίζοντες” κ. Θ. Θεοδωρόπουλος και ο Γ.Γ. του Δήμου κ. Π. Γαλάνης. Στη σύσκεψη αφού εξετάστηκαν τα μέχρι τώρα δεδομένα και ακούστηκαν οι απόψεις των γιατρών που μετείχαν αποφασίστηκε:

  • Η Δημοτική αρχή να προχωρήσει άμεσα εντός των επομένων ημερών σε απολυμάνσεις όλων των δημοτικών κτιρίων ευθύνης της (Δημαρχείο, ΚΕΠ, Ληξιαρχείο, Σχολικά Κτίρια, αθλητικές εγκαταστάσεις, παιδικοί σταθμοί, ΚΑΠΗ, κλπ). Προτεραιότητα θα δοθεί στους δημοτικούς χώρους όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση δημοτών. Άμεσα προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται οι σχετικές διαδικασίες και εκπονείται πρόγραμμα απολυμάνσεων που θα πραγματοποιηθούν από ειδικευμένα συνεργεία.

  • Επίσης η Δημοτική αρχή με βάση και τις απόψεις των ειδικών προτρέπει τους πολίτες να εφαρμόζουν πιστά τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) όπως αυτές ανακοινώνονται καθημερινά, από τα ΜΜΕ καθώς επίσης και τις συστάσεις των Ιατρικών Συλλόγων.

  • Με δεδομένο το πολύ θετικό γεγονός ότι προς το παρόν δεν υπάρχει διαπιστωμένο κρούσμα στην περιοχή μας, καλεί όλους τους πολίτες να λειτουργήσουν υπεύθυνα και να εφαρμόζουν πιστά τους κανόνες ατομικής υγιεινής όπως αυτοί συστήνονται από τους ειδικούς επιστήμονες.

  • Η Δημοτική αρχή παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της εξάπλωσης του κορωνοιού. Επισημαίνει ότι δεν χρειάζεται πανικός αλλά ούτε και εφησυχασμός. Η ατομική ευθύνη τους καθενός, όπως όλα δείχνουν, θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην εξάπλωση της νόσου. Για το λόγο αυτό καλεί τους δημότες να συμπεριφερθούν με τη μέγιστη υπευθυνότητα.